Eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Ramazan ayı dolayısı ile baba ocağı Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde iftar ve sahur programlarına katıldı. Kılıç, "Kırmızı çizgilerle koalisyon kurulmaz. Şartla, şurtla koalisyon kurulmaz. Koalisyon demek uzlaşı demektir" dedi.

19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ve partililerle seçimin değerlendirmesini yapan eski Bakan Suat Kılıç, Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirine yaptığı açıklamada, "Sandıktan koalisyon çıktı 7 Haziran seçimlerinde. Milletin tercihi başımızın gözümüzün üzerinde. Her zaman bunu söyledik. Her seçimde milletimizin tercihinin başımızın üzerinde yeri var dedik. 7 Haziran'da sandıktan çıkan neticenin de başımızın üzerinde yeri var. Şu an öncelikle AK Parti'ye düşen görev bu sandık aritmetiğinden hızla bir koalisyon hükümeti çıkarmaktır. Türkiye hükümetsiz kalmaz. Çıkacak olan hükümet bugüne kadarki programlar çerçevesinde Türkiye’nin ekonomisini, sosyal hayatını, hukuk hayatını idame ettirmek üzere kısa süre içerisinde duruma vaziyet edecektir. Nihayetinde ise muhalefet partilerine düşen görev de koalisyon kurma sürecini kolaylaştırmaktır. Kırmızı çizgilerle koalisyon kurulmaz. Şartla, şurtla koalisyon kurulmaz. Koalisyon demek uzlaşı demektir" diye konuştu.

Sandıktan uzlaşma mecburiyeti çıktığını vurgulayan Kılıç, şunları söyledi: "Bu sadece AK Parti'nin mecburiyeti değildir. CHP’nin de MHP’nin de mecburiyetidir. O nedenle herkes kırmızı çizgilerini bir kenara bırakacak. Şartlarını bir kenara bırakacak. Olmazlar üzerinden değil, olurlar üzerinden uzlaşı arayacak. Türkiye bugün erken seçimi değil hükümet kurmayı kolaylaştırmanın yöntemlerini konuşmalıdır. Hükümet kurulduktan sonra hal ve gidişata göre kurulacak hükümetin kendi içindeki uyum durumuna göre erken seçim ve ya tekrar seçim meselesi ondan sonra konuşulur. Ama benim bugün gözlemlediğim piyasaların, iş dünyasının acilen istikrar ve hükümet beklentisi var. Hükümet kurulacaktır, programını açıklayacaktır. Bir an evvelde güvenoyunu alacaktır. Ve Türkiye’yi yeniden rayına oturtarak yol alacaktır. İşler yol alacaktır. Piyasa yeniden güven duygusu ile yürümeye devam edecektir. Ondan sonra herkes şapkayı önüne koyar yeniden Türkiye’nin yarınlarını düşünmeye başlar."