Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak için istifa eden ancak daha sonra bu kararından vazgeçen Hakan Fidan hakkında konuştu. Kılıçdaroğlu, “Bir Milli İstihbarat Teşkilatı başkanı, bir siyasi partiye girdikten sonra, o partiye üye olduktan sonra, tekrar ayrılıp eski görevine dönerse bu doğru değildir. Ahlaki değildir.” dedi.

Kadıköy’de partisinin düzenlediği eğitim toplantısına katılan Kemal Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin sorularını cevapladı. Alevi dedeleri için açılması planlanan okulla ilgili, “Her okulun yararı vardır. Toplumu ileriye götürecek olan her eğitimin bu ülkeye yararı vardır.” diye konuştu. Kabataş olayıyla ilgili Sabah gazetesinde çıkan bir fotoğrafa da yorum yapan Kılıçradoğlu, “Havuz medyası mı? Güldürmeyin beni.” ifadelerini kullandı.

AK Parti’den milletvekili aday adayı olmak için istifa ettikten sonra, bu karardan vazgeçip yeniden MİT’in başına dönen Hakan Fidan’la ilgili görüşleri sorulan Kılıçdaroğlu, “MHP ile ortak bir çalışma yapacak mısınız?” şeklindeki soruya, “Ortak bir çalışmaya gerek yok. Bir kamu görevlisi istifa etmiş, bir partiden milletvekili adayı olmak istiyorum diyor. Hakkı mı hakkı. İstifası yürürlüğe girdi. Şimdi yeniden yerine dönmek istiyor. Dönüşün kuralları vardır. Yasal düzenlemeleri vardır. Ona uyulması lazım ama ondan çok daha önemlisi etik kuralları vardır. Bir Milli İstihbarat Teşkilatı başkanı, bir siyasi partiye girdikten sonra, o partiye üye olduktan sonra tekrar ayrılıp eski görevine dönerse bu doğru değildir. Bunu doğru bulmayız. Ahlaki değildir.” ifadelerini kullandı.