Giresun’da halka hitap eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis tatile girmeden verilen bir kanun teklifini gündeme getirerek, “Meclis tatile girmeden bir kanun teklifi getirdiler. Adı ne; 'Yabancıların Çalıştırılması Hakkında' kanun teklifi. Sanki Türkiye’de işsiz yok, dışardan işçi getirecekler. Arzu edene TBMM’ye yapılan kanun teklifinin sayfasını örgütümüz dağıtsın. 6 milyon 250 bin işsiz var, sen 'dışardan işçi getireceğim' diyorsun, ayranı yok içmeye diye başlayan bir sözümüz var ya aynen onun gibi.” dedi.

Giresun meydanında yaptığı konuşmada işsizlik sorununa değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “13 yıllık bir kredi açtık. 6 milyon 250 bin işsizimiz var. Kriz dönemlerinde bile bu kadar işsizimiz olmadı. Anneler babalar çocukları iş bulsunlar diye alın teri döküyorlar. Senin, benim çocuğumun ataması yapılmıyor, Ankara’daki beylerin çocukları sınavsız devlet memuru yapılıyor. Ama oy verirsen bu defa amca çocukları, dayı çocukları girecek. Hepsi girecek. Bizim çocuklarımız işsiz kalacak.”

SURİYELİ’YE PARA BULUYORSUN DA EMEKLİYE Mİ YOK

Kılıçdaroğlu, emeklilerin sorununa dikkat çekerek şunları söyledi: “Aylık geliri bin liranın altında olan 11 milyon geçinemeyen emekli var. Dedim ki, ‘refahı tabana yayacağız, hepimiz rahat yaşayacağız, emekliye her iki bayramda birer maaş ikramiye vereceğim.' Hemen itiraz ediyorlar ‘parayı nerden bulacaksın' diye. Kaçak saraya paraya varsa, emekliye de var. Yanlış dış politika yüzünden 2 milyon Suriyeli’ye para buluyorsun da emekliye mi yok. Refahı tabana yayacağız. 17 milyon yoksulumuz var. 3 milyon 750 bin hanede oturuyorlar. Aylık geliri 200 TL'nin altında. Sen 13 yılda bu ülkede 17 milyon yoksul yarattın. Ben 13 yıl değil, 4 yıllık yetki istiyorum. Bu 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğim. Hiç kimse ben yoksulum demeyecektir."

“Bu ülke zengindir, kaynağı vardır, çatlasalar da patlasalar da vereceğim.” diyen Kılıçdaroğlu, “27,5 yılımı devlete harcadım. Bir sürü Başbakan’la çalıştım. Vergi nasıl toplanır, bütçe nasıl hazırlanır biliyorum. Yolsuzluğa, hırsızlığa izin vermeyeceğim." diye konuştu. Merhum Bülent Ecevit'in ‘Ne ezen, ne ezilen; insanca, hakça bir düzen kurma' hedefine ulaşmak istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Başbakan olursam, sabahın köründe oğlumu arayıp ‘oğlum, paraları sıfırladın mı?' demeyeceğim. Çünkü iktidar olduğumuzda benim bakanlarımın yatak odalarında para kasaları olmayacak, içi para dolu ayakkabı kutuları olmayacak. Ben kul hakkı yemeyeceğim, yedirmeyeceğim. CHP iktidarında 350 bin atama bekleyen öğretmen olmayacak. Her öğretmen öğrencisiyle buluşacak. Sözüm söz, Ferhat ile Şirin’i buluşturur gibi buluşturacağım.” ifadelerini kullandı.

Fındık üretiminde söz sahibi olan Giresun’un fiyat konusunda söz sahibi olmamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, iktidara gelince bu konuda yapacaklarını anlattı: “Fiskobirlik’i kapattı, perişan hale getirdiler. Küçücük bir birim haline getirdiler. Sözüm söz, sadece Fiskobirlik’i eski görkemli günlerine kavuşturmayacağız, Karadeniz’e, dünya fındık borsasını Giresun’a kuracağız. Fındık üretiminde dünyada 1 numarasınız ama fiyatları başka bir ülke belirliyor. Niye ben belirlemiyorum. Madem ki ben 1 numarayım, söz hakkım olması lazım. Fındık üreticilerinin hakkının birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğim. Oy versin vermesin, fındık üreticisini koruyacak, alın terini teslim edeceğim.”