Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz yıllarda Samsun’da açlıktan ölen Kübra bebeği unutamadığını belirterek, “Bizim iktidarımızda kimse açlıktan veya soğuktan donarak ölmeyecek.” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisi tarafından Samsun Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka seslendi. CHP’lilerin seçimlerde partilerine destek vermeleri konusunda söz isteyen Kılıçdaroğlu, her CHP’linin geçmişte başka bir partiye oy veren bir kişiyi ikna ederek sandığa götürüp CHP ye oy vermesini sağlamasını istedi. AKP’nin 13 yıldır bu ülkeyi yönettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, “O yıl doğan bir çocuk şimdi 13 yaşında. Tek başınıza yönettiniz bu süre sonunda 6 milyon 200 bin işsiz atama bekleyen öğretmen adayı oluştu. Yanlış dış politika sebebiyle 2 milyon Suriyeliye 5.5 milyar lira para harcandı. Ektiğinin karşılığını alamayan çiftçi, iflas durumuna gelmiş binlerce esnaf var. Gelin bu tabloyu değiştirelim, yaşanacak bir Türkiye kuralım. 13 yıl kredi verdik olmadı. Bana 4 yıl kredi verin. 4 yılda 17 milyon yoksul olmayacaktır. Hiçbir aile ben yoksulum demeyecek, 720 lira gelirin altında kimse kalmayacak.” diye konuştu.

“KİMSE DONARAK VEYA AÇLIKTAN ÖLMEYECEK”
Konya’da soğuktan donan Ayaz bebek ve Samsun’da geçtiğimiz yıllarda açlıktan ölen Kübra bebeği unutamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Onlar çocuk sevgisinin de ne olduğunu bilmezler, Allah kimseye evlat acısı vermesin, hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diye 4 yıl sonra yoksulluğu tarihe gömeceğim. Türkiye’deki bütün ailelerin gelirini 720 liraya çıkartacağız. Evin hanımı adına açılacak banka hesaplarına paralar yatırılacak. Yaşanacak bir Türkiye kuracağız. Sokaklarında insanların güler yüzle gezdiği, annelerin çocuklarını güler yüzle okula gönderdiği bir Türkiye. Bir evde bir işsiz var ise o evde huzur yoktur. 6 milyan 200 bin işsiz kardeşime sesleniyorum. 13 yıldır işsizliği çözemediler, üretmezlerse, çalışmazlarsa bu sorunu çözemezler. Üreten bir Türkiye olacak. Çiftçi, esnaf, sanayici çalışacak.”

Kılıçdaroğlu, AKP tarafından meclise yabancıların çalıştırılması konusunda kanun tasarısı sevk edildiğini hatırlatarak, “Kendi ülkende 6 milyon 200 bin işsiz var, bunlara iş bulamayacaksın, yabancıları getirip çalıştıracaksın. Ayranı yok içmeye.. Size iş yok diyenlere siz de kusura bakma sana oy yok diyeceksiniz.” şeklinde konuştu.

“EMEKLİYE İKİ İKRAMİYE VERECEĞİM”
Aylık geliri 1000 liranın altında olan 11 milyon geçinemeyen emekli olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, "Dedim ki refahı tabana yayacağız, hepimiz rahat yaşayacağız. Emekliye her iki bayramda birer maaş ikramiye vereceğim dedim. Sözüm söz. Hemen itiraz ediyorlar 'parayı nerden bulacaksın' diye. Hayatımda duyduğum en saçma soru. 1200 lira alan adama bir maaş ikramiye sanki her ay 10 bin lira para vereceğiz.” diye konuştu. Kaçak saraya bağlanan bütün kaçak hortumları keseceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Parayı da millete vereceğim. Milletin parası o, sen kimin parasını alıp da orada duruyorsun?" diye sordu. Kılıçdaroğlu, “Onlar sanıyorlar ki emekliler de kendileri gibi parayı alınca İsviçre bankalarında hesap açtıracak.. yahu adam aldığı parayla gidecek ihtiyacını görecek, esnaf, toptancı, sanayici kazanacak, hortumcu kaybedecek.” şeklinde konuştu.

“SAMSUNDA TARIM ÇOK ÖNEMLİ”
Samsun’un her türlü sorununu bildiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Türkiye'de iki Trakya bölgesi kadar toprağın ekilemediğini vurguladı. Kılıçdaroğlu, “Çiftçi son 13 yılda zarar ettiği için ekim yapmıyor. Çiftçiyi üretime yönlendirmek için mazotu indirme sözü verdik. İktidarımızda mazot 1,5 lira olacak. Buna da itiraz ettiler. Petrol dışarıdan geliyor diye. Bir maliyeci olarak hesabı iyi biliyorum. Mazot 1,20 kuruşa mal oluyor. Sen yata, gemilere 1,20 liradan verirken sorun olmuyor da çiftçiye 1,5 liradan verince mi sorun oluyor. Sen yakuttan, altından, pırlantadan vergiyi sıfırlıyorsun ben de çiftçi için mazottan vergiyi sıfırlıyorum. Maliyetine vereceğim bunu. Üreten benim başımın üzerinde.” açıklamasında bulundu.

“CHP iktidarında taşeron işçi olmayacak hepsi devletin kadrosu olacak.” diyen Kılıçdaroğlu, taşeron işçiye yüzde 18 KDV ödenerek yandaşın zengin edildiğini, kendilerinin taşeron yerine işçiye para ödeyeceklerini söyledi. Orman köylüsüne kullandıkları 2B arazilerini vermeyi teklif ettiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, buradaki hedeflerinin refahı tabana yaymak olduğuna dikkat çekti.

Konuşmasında polislere de teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Polislerden bir şey bekliyorum; sakın, CHP de iktidar olsa kimsenin polisi değil halkın polisi olun. Onu yaparsanız halkımız sizi baş tacı yapar. Gençlere biraz daha toleranslı olun, onlar geleceğimiz.” diye seslendi. Kılıçdaroğlu, polislere de bir taahhüdü olduğunu belirterek 3600 ek gösterge sorununu kaldıracakları sözünü verdi.