CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkede demokrasinin son 3 yılda hukuken ve ahlaken ağır yara aldığını söyledi. Cumhurbaşkanı olarak seçilen kişinin anayasaya uymadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ettiği yemine bağlı kalmıyor. Anayasayı dinlemem diyor. Adı yolsuzluğa karışmış 4 bakanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AKP milletvekilleri tarafından aklandığını düşünün. Ahlaken ve hukuken sıfırlanmış bir süreci yaşıyoruz." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın ve belediye başkanlarının hazır bulunduğu seçim toplantısına katıldı. İl başkanlığında yapılan toplantı sonrasında konuşan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Demokrasimiz son 3 yılda hukuken ve ahlaken ağır yaralar aldı. Demokrasi ayaklarımızın altından kalkıyor derken bu gerçeği vurgulamak istedim. Şimdi bir ülke düşünün. Hukukun üstünlüğü anayasasında yazılı bir ülkeyi. Cumhurbaşkanı olarak seçilen kişi anayasaya uymuyor. Ettiği yemine bağlı kalmıyor. Anayasayı dinlemem diyor. Adı yolsuzluğa karışmış 4 bakanın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde AKP milletvekilleri tarafından aklandığını düşünün. Ahlaken ve hukuken sıfırlanmış bir süreci yaşıyoruz.”

Birinci sınıf demokrasi istediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Ahlaki değerlere sahip olmak ve onları yüceltmek istiyoruz. Hukuksuzluk, yolsuzluk, hırsızlık, adam tanımamazlık. Bunların tamamını çöp sepetine atmak istiyoruz. Temiz, ahlaklı, halkına hesap veren, mal varlığını açıklamaktan korkmayan, İsviçre bankalarında param var mıdır yok mudur? Bunun telaşına kapılmayan bir siyaset, yoksulluğu sıfırlamış, idare eden değil bitiren, bitirme konusunda azimli olan bir siyaset. İstediğimiz budur.” diye konuştu.

‘İSTANBUL’DA 40 BİN KADINLA 4 MİLYON HANEYE GİRECEĞİZ’

İstanbul’u uygar dünya kenti haline getireceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “İstanbul’da 4 milyon ev var. Bu 4 milyon haneye gireceğiz. 40 bin kadın 4 milyon eve girecek. Her evde yaşanan sorunların hem tanığı olacağız hem çözümcüsü olacağız. Onlara geleceği güvenli bir İstanbul’u vereceğimizi vaat edeceğiz. Hiçbir ev birilerine muhtaç olmayacak. Her yoksul sosyal devletin koruması altında olacak. Hiçbir kişi birilerine el avuç açmayacak. Türkiye’de hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Bunun güvencesini vereceğiz.” ifadelerini kullandı.

‘12 DEĞİL 4 YIL İSTİYORUZ’

AK Parti’ye 12 yıl süre verildiğini belirten CHP lideri, konuşmasına şu cümlelerle devam etti: “Biz 12 yıl istemiyoruz. Türkiye’nin sorunlarını çözmek için 4 yıl istiyoruz. Göreceksiniz hem içerde hem dışarıda sorunları çözülmüş bir Türkiye görecekler. Emekliler her Ramazan her Kurban bayramında artı ikramiye alacaklar Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında. 2 milyon taşeron işçisi var. Taşeron işçiliği tarihe gömeceğiz. Herkesin kadrosu, herkesin sendikası olacak. Herkesin toplu sözleşme hakkı olacak. Çünkü biz sosyal demokrat partiyiz. Bizim amacımız insanların mutlu olması.”

Her evin sigortalı olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “5 kuruş ödemeden sigortası olacak. Her yoksul evde kadının banka hesabına para yatacak. Gidecek işçi gibi memur gibi emekli gibi parasını çekecek. İstediği yerden alış verişini yapacak.” dedi.

Türkiye’yi rahatlatacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Kutuplaştırmayacağız. Kavgadan uzak bir Türkiye olacak. Sadece içeride değil dışarıda da öyle olacak. Suriye’de sorunları çözeceğiz. Irak’ta sorunları çözeceğiz. Ortadoğu’ya barışı, huzuru Cumhuriyet Halk Partisi getirecek. Bunlar Müslüman kanı dökülsün diye TIR’larla silah gönderirler. Biz bunun önünü keseceğiz. Müslüman kanının akmasına engel olacağız. Kardeş kardeşi öldürmeyecek. Bunları yapmak zor bir şey değil.” şeklinde konuştu.