Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Sultangazi'de halka hitap etti. Erdoğan'la arasında geçen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki altın kaplama klozetlerle ilgili Kılıçdaroğlu, “Ankara’daki beyler, özgürlükten hoşlanmazlar. Ankara’daki beyler ülkede yoksulluk var dediğimiz zaman, ondan da hoşlanmazlar. Neden hoşlanırlar? Altın kaplı klozetten hoşlanırlar. Diyor ki 'Altın kaplı klozetim yok.' E sana som altından yakışır arkadaş. Altın kaplıyı ne edeceksin sen?” dedi.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Sultangazi’de partililere seslendi.
13 yıldır iktidarda olanların ülkenin hiçbir sorununu çözmediler diyen Kılıçdaroğlu, "Yakınlarının yandaşlarının sorunlarını çözdüler. Vatandaşın sorununu çözmediler vatandaştan koptular. Artık yeter diyelim. Söz veriyorum refahı tabana yayacağım, asgari ücreti bin 500 lira yapacağım. Emekliye iki maş ikramiye vereceğim. Taşeron uygulamasını bitireceğim. Bu güzel ülkemizde 17 milyon yoksul insan var 4 yılda yoksulluğu tarihe gömeceğim. Sizin alın terinizin emeğinizin karşılığı olan iş bulma vadini yerine getireceğim. Her 5 gencimizden birsi işsiz ama işsizlik sorununu çözmek benim boynumun borcudur. Yüz yılın projesini hazırladık ‘Merkez Türkiye’ projesi Anadolu’yu güçlendireceğiz. 2 milyon iki yüz bin gencimize iş imkanı sağlayacağım. Proje bittiğinde her yıl yüz 47 milyar dolar kama değer yaratacağız. Anadolu’yu güçlendireceğiz. Artık insanlar ülkelerinden, bölgelerinden, kentlerinden kopup büyükşehirlerin varoşlarına gelmeyecekler." dedi.

'8 YÜZ BİN TAŞERON İŞÇİSİ VAR'

Gencecik çocuklarımız taşeron işçilik uygulaması içinde şu veya bu şekilde iş bulmaya çalıştığını belirten Kılıdaroğlu, "8 yüz bin taşeron işçisi var. Bu insanlara sesleniyorum. Gencecik çocuklarımız iş güvenceleri yok. Onlara sözüm var. Taşeron uygulamasını kaldıracağım onlara kadrolu iş vereceğim. İşinden maşından olmadan bulunduğu yerde çalışacak.

Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "13 yılda ne yaptılar yol yaptılar efendim her iktidar yol yapar. Köprü yapmayan hükümet mi var. Hükümet olmanın ve halk için çalışmanın belli göstergeleri vardır. 13 yılda yoksulluğu, işsizliği bitirememişsen sen halk için çalışan bir hükümet değilsin. Sen 13 yıl iktidarda olup aylığı bin liranın altında olan 8 milyon emekli yaratmışsan sen halk için çalışmamışsın. Sen iktidarın boyunca iki Trakya bölgesinde büyüklüğünde tarım alanını çiftçi ekmesin politikasını uygulamışsan sen halk için çalışan bir iktidar değilsin. Ve bir şeyi daha unutmayın her yerde söyleyin anlatın. Davutoğlu, Erdoğan için çalışır Kılıçdaroğlu halk için çalışır."

İşsizliği ve yoksulluğu bildiğini ve bir evde işsiz varsa o evde huzur olmayacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, “O anne baba kızım oğlum ne zaman iş bulacak diye bekler. Onu ne zaman evlendireceğim diye beklentiye girer. Eğer akşam tencere kaynamamışsa en büyük acıyı yine anneler çeker. 17 milyon yoksul yarattılar. 17 milyon yoksul 3 milyon 750 bin hanede oturuyor. Şimdi ben bu 3 milyon 750 bin hanede oturan annelere sesleniyorum; CHP iktidarında ilk 4 yıl içinde hiç ailenin geliri aylık 720 liranın altında olmayacak. Hiçbir aile ben yoksulum, sosyal güvenliğim yok demeyecek. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, onların yaptığını ben yapmayacağım.” dedi.

'ASGARİ ÜCRET 1.500 LİRA'

Seçmenlere oylarını bölmemeleri çağrısında da bulunan Kılıçdaroğlu, refahı tabana yaymak için asgari ücreti 949 liradan 1500 liraya çıkaracaklarını sözü verdiğini anlattı. 1500 lira asgari ücret vaadinin bazı kişileri rahatsız ettiğini anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “İşçiye bin 500 lira vermek işçi için zulümdür diyor. Ama o beyefendi ayda 14 bin lira nakit alıyor. 14 bin lira alırken zulüm değil, ben işçiye bin 500 lira verince zulüm oluyor. 1 buçuk milyon asgari ücretliye sesleniyorum. Senin hakkını savunan benim. Daha iyi şartlarda yaşamanı isteyen benim. O zaman senden bir şey istiyorum. 7 Haziran’da sandığa git, sana bin 500 lirayı fazla gören bu iktidara adam gibi dersini ver.”

Partililer arasında hortum sallayanlara Kılıçdaroğlu, “Siz hortumu kısa tutmuşsunuz. Biliyorsunuz bu hortumun bir ucu kaçak sarayda. Diyor ya emekliye ikramiyeyi nereden vereceksin. Madem hortum dediniz hiç endişelenmeyin. 8 Haziran’da o kaçak saraya bağlanan bütün o hortumları keseceğim ve emeklilere vereceğim.” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, “6 milyon 250 bin işsize ve ailelerine sesleniyorum. Senin çocuğunun işsizliğini düşünen benim. Ona iş bulunması için proje üreten benim. Onun iş bulması için alın teri döken benim. 7 Haziran’da sandığa gideceksin ve işsiz kardeşim artık sen de uyan ve deki artık ülkeyi bataktan sadece CHP kurtarabilir." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında üniversite öğrencilerine de seslenen Kılıçdaroğlu, 13 yıldır gençlerin yurt sorunun çözülemediğini belirterek 1 yıl için yurt sorunun çözeceklerini söyledi.

'ANKARA’DAKİ BEYLER ALTIN KAPLI KLOZETTEN HOŞLANIRLAR'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile arasında geçen altın kaplama klozetlerle ilgili Kılıçdaroğlu, “Ankara’daki beyler, gençlerden hoşlanmazlar. Ankara’daki beyler, özgürlükten hoşlanmazlar. Ankara’daki beyler ülkede yoksulluk var dediğimiz zaman, ondan da hoşlanmazlar. Neden hoşlanırlar? Altın kaplı klozetten hoşlanırlar. Diyor ki 'altın kaplı klozetim yok.' E sana som altından yakışır arkadaş. Altın kaplıyı ne edeceksin sen?” dedi.