Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarlarında bakan çocuklarının odalarında para kasalarının olamayacağını söyledi. Kılıçdaroğlu, "Burdan söylüyorum o beylerde duysun. Ben sabahın altısında oğluma telefon edip oğlum paraları sıfırla demeyeceğim. Benim bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Benim iktidarımda benim genel müdürlerimin evlerinde ayakkabı kutularında dolarları olamayacak." dedi.

CHP Lideri Kılılçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Pendik'te partililere hitap etti. Ülkeye huzur getirmek için söz verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Söz verdim asgari ücreti bin 500 lira yapacağım. Emekliye kurban ve ramazan bayramında birer maaş ikramiye vereceğim. Taşeron işçiliği bitireceğim. Bu güzel ülkede yoksulluğu bitireceğim. Herkesin işi ve aşı olacak. Ankara’daki beyler bana soruyorlar bunu nasıl yapacaksın. Burdan söylüyorum o beylerde duysun. Ben sabahın altısında oğluma telefon edip oğlum paraları sıfırla demeyeceğim. Benim bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak. Benim iktidarımda benim genel müdürlerimin evlerinde ayakkabı kutularında dolarları olamayacak. Size söz veriyorum bu ülkeye barışı getireceğim." dedi.

Ankaradakilerin rant merakı olduğunu söyleyen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bizim rant merakımız yok çok şükür. Biz halk için, sizin için çalışacağız. Kentse dönüşümü yapacağız herkes bulunduğu yerde ev sahibi olacak. Ama onun maddi yükünü aşan bir uygulama asla yapmayacağız. Herkesin taksitini rahatlıkla ödeyebileceği borç batağında olmayacağı bir süreç içinde kentsel dönüşümü yapacağız. Yani ne ezen ne ezilen olacak insanca, halkça bir düzen olacak. Bizim para merakımız, köşeyi dönme merakımız yok. Bizim kul hakkı yeme gibi bir alışkanlığımızda yok. Biz sadece ve sadece her yerin huzurlu olmasını her yerde bereketin olmasını isteriz. Her gencin iş sahibi olmasını isteriz. Bu ülkede barış, huzur içinde kardeşçe yaşamak isteriz. Bunun mücadelesini veriyoruz." ifadelerini kullandı.

Partililerden söz isteyerek vatandaşları oy vermeye ikna edin diyen Kılıçdaroğlu, "Sizden ikinci kez söz istiyorum. Sandığa giderken, geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş. Veya sandığa gitmemiş veya gitsem de ne olur benim oylarımı çalarlar en iyisi ben gitmeyeyim. Diye düşünen bir vatandaşımızı ikna edeceksiniz onu. Diyeceksiniz ki kardeşim yeni bir başlangıç yapıyoruz. Yaşanacak bir Türkiye kurmak istiyoruz. Gel beraber sandığa gidip bu kez altı okun altına Cumhuriyet Halk Partisine evet diyelim." diye konuştu.

Ankara'daki beylerden rahatsız olanların adresinin CHP olduğunu söyleyen Kılıdaroğlu, "Sizler Ankara'daki beylerinden uyguladığı baskıdan rahatsızsanız, Ankrada'ki beylerin uyguladığı internet yasağından rahatsızsanız, bu ülkeyi caddelerinde sokaklarında özgürce gezememekten rahatsızsanız sizin tek bir adresiniz var, adres Mustafa Kemal'in partisi Cumhuriyet Halk Partisi. Bütün meydanlarda gençler halay çekecek, özgürce gezebilecekler. Düşüncelerini özgürce ifade edebilecekler. " dedi.

Annelere seslenen Kılıçdaroğlu, "Sevgili anneler eğer bir evde akşam tencere kaynamıyorsa en büyük acıyı sizler çekiyorsunuz. Oğlunuz, kızınız işsizse en büyük acıyı sizler çekiyorsunuz. Oğlum, kızım ne zaman bir iş bulacak eli ekmek tutacak diye bekliyorsunuz. 13 yıl yetki verdiniz. 13 yıldız ülkeyi yönetiyorlar onların çocukları hiçbir sınava girmeden doğrudan devlet memuru oluyorlar. Benim size sözüm söz anneler bu düzeni değiştireceğim. Adil ve hakça bir düzen getireceğim. Ve yine sözüm CHP iktidarında hiçbir ayrım yapmadan bütün vatandaşlarımı kucaklayacağım. Çünkü bu ülke siyaset kavgasından bıktı. O onu dedi bu bunu dedi diye sizler defalarca dinlediniz ve şikayet ettiniz. Bakın bu seçimlerde hiç onlara karışmıyorum ne derlerse desinler. Benim derdim vatandaşın huzuru. Huzuru size sağlayacağım yaşanacak bir Türkiye’de el birliği ile gönül gönüle yaşayacağız." şeklinde konuştu.

Memlekette istikrar kalmadığını belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "İşte faiz yükselir. CHP gelirse istikrar bozulur. Memlekette istikrarmı kaldı Allah aşkına. Dolar alımış başını gidiyor. İşsizlik olmuş 6 milyon 250 bin kişi. Yoksulluk 17 milyon kişi. Türkiye'nin yeni bir ekonomik programa güven veren siyasal bir iktidara içerde değil dışarıda da güven veren bir siyasal iktidara ihtiyacı var. Türkiye'nin bütün dünyaya güven veren CHP'ye ihtiyacı var. Kadrolarımız var çok nitelikli kadrolarımız var. Programız var açıkladık. Türkiye'nin geleceğini de belirledik. Merkez Türkiye projesi ile Türkiye'yi 21. yüzyılın en güzel en görkemli ülkesi yapacağız. Yaşanakcak bir Türkiye de buluşmak umuduyla."