Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mecidiyeköy'de bulunan BUGÜNTV, Kanaltürk, BUGÜN ve Millet gazetelerinin faaliyetlerini sürdürdüğü binaya gelerek destek ziyaretinde bulundu. Bugün TV Genel Yayın Yönetmeni Tarık Toros ile görüşen Kılıçdaroğlu, "Bir grubunu düşman ilan etmek acımasızca üstüne gitmek bizim sessiz kalacağımız bir durum değil." dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet gazetesinin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına karar verildi. Kayyum atamaya siyasilerden, yargı camiasından ve sosyal medya üzerinden çok sayıda tepki geldi.

Mecidiyeköy'de bulunan Bugün TV binasına gelerek destek ziyaretinde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu "Bu durum demokrasi ve ülkenin saygınlığına zarar veriyor. Bir grubu düşman ilan etmek acımasızca üstüne gitmek bizim sessiz kalacağımız bir durum değil. Bu asla kabul edilemez bir durum. Hukuk mücadelesini devam ettirmek gerekiyor. Bu ülkede hukuk ve adalet var. Seçime 5 gün kala bu kararı hangi gerekçe ile alıyorsunuz.
Yandaşların kayyum olarak atıyorsunuz. Bu asla kabul edilemez. Bundan sonra hukuk yollarına başvurulacak. Biz CHP olarak üstümüze düşeni yapacağız. Böyle bir kararı hangi gerekçelerle aldıklarını öğreneceğiz. Demokrasinin hukukun üstünlüğünü savunmak zaten bizim görevimiz. Bunu kararlılıkla sürdüreceğiz." diye konuştu.