CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Aydınlılar Derneği’nin kız öğrencilere burs vermek amacıyla düzenlediği yemekte yaptığı konuşmada, "Ben Çağdaş Yaşam Derneği’ne de burs veren yurttaşım. Orada da bir kız çocuğu okutuyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir’deki sivil toplum örgütlerinin yöneticileri üyeleriyle bir araya geldi. 34 federasyonun oluşturduğu İzmir Konfederasyonu tarafından Kaya Termal Otel’de düzenlenen görüşmeye CHP Genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra TBMM Meclis Başkanvekili Güldal Mumcu, CHP İzmir milletvekilleri Aytun Çıray, Erdal Aksünger, Mustafa Balbay, Hülya Güven, CHP Parti Meclis Üyesi Elfin Tataroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, parti meclis ile STK üyeleri katıldı.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantının ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ege Aydınlılar Derneği’nin, İzmir’de okuyan Aydınlı kız öğrencilere burs vermek amacıyla düzenlediği yemeğe katıldı. Yemekte konuşan Kılıçdaroğlu, ortak amaçların olması gerektiğini ve çocukların okuması çerçevesinde birleşilmesine dikkat çekerek, “Aydınlı kız çocuklarının okumasına destek vermesi gerektiği bana iletildi. Kız çocuklarının eğitimi en önemli şeydir. İki kız çocuğu sahibi olarak söylüyorum. Bütün anneler babalar çocuklarını okutsunlar. Hepimiz bir yerlerden bir yerlere geldik. Aydın’dan kopup gelip üniversite okuyanlara yardım etmek için düzenlenen gece için buraya geldim. Daha fazla katkı yapmamız gerekiyor. Eğer bir kız çocuğumuz okutuyorsak bu gurur vericidir. İster Aydınlı olsun ister olmasın bu ülkede yaşayan bütün yurttaşların maddi katkı yapmalarını istiyorum. Ben Çağdaş Yaşam Derneği’ne de burs veren yurttaşım. Orada da bir kız çocuğu okutuyorum. Bir yurttaş olarak bunu yapıyorum. Aydın’ı çok iyi biliyoruz. Tarihini, kültürünü en önemlisi efelerini daha da önemlisi topuklu efelerini de biliyoruz. Bu geceye katılmak onur ve gurur meselesidir. Çocuklara yapılan her katkı bizim için çok önemlidir. Umuyorum ki yapacağımız katkı her gün daha da artarak devam eder.” diye konuştu.

CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter de Aydınlılar Derneği adına Kılıçdaroğlu’na dernek rozeti taktı.

'EGE SADECE ZEYBEK OYNARKEN DİZ ÇÖKER'

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise “Ege’nin her ili kendisini İzmir hisseder. İzmir’in ensi var, Manisa’nın sesi var derler. Aydınlılar İzmir’e nefes alıp verirler. Anadolu’nun illerinden gelenler kökenlerini unutmazlar ama İzmir kimliğini de unutmazlar. Bu yüzden Ege insanı sadece zeybek oynarken diz çöker. Gençlerini okutacaksa da kendi güç birliği içinde bunu yapar.” ifadelerini kullandı.