CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'daki beyler IŞİD'ın eline veriyorlar silahı, git masum insanları öldür diyorlar. Şimdi bu gerçeği ortaya çıkardı diye bir gazeteciye müebbet hapis istiyorlar. Bu gerçeği ortaya çıkaran gazetecilik görevi yapan gazeteciye selamlarımızı gönderiyoruz. Görevini yaptı diye dedi.

Partisinin Hatay'da Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlediği mitingde konuşan Kılıçdaroğlu, konuşmasının büyük bir bölümünü seçim vaadlerine ayırdı. Suriye'de yaşanan iç karışıklık nedeniyle Hatay'ın zor günler geçirdiğini anlatan Kılıçdaroğlu bu konudan hareketle Suriye'deki radikal gruplara gönderildiği iddia edilen silah yardımını ve bunun haber yapılmasına atıfta bulunarak, "CHP iktitarında Türkiye'den Ortadoğu'ya asla silah ve mühimmat gönderilmeyecek." diye konuştu.

'CAN DÜNDAR GÖREVİNİ YAPTI'

Gazeteci Can Dündar'a Hatay'dan selam gönderen Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında ortadoğu politikasını sil baştan yeniden düzenleyeceğiz. Bunların yaptığı gibi hiçbir radikal grup Türkiye toprakları üzerinden Suriye'ye gitmeyecektir. İzin vermeyeceğiz. Türkiye topraklarından Ortadoğu'ya Suriye'ye silah gönderilmesine mühimmat gönderilmesine asla ve asla izin vermeyeceğiz. Birilerinin fantazileri gerçekleşsin diye Ortadoğu'ya silah göndermek Suudi Arabistan, Katar üzerinden Esenboğa'ya buradanda Suriye'ye silah gönderilmesine CHP iktidarında asla izin vermeyeceğiz. Ortadoğu kaynıyor, insanlar kadınlar öldürülüyor. Ankara'daki beyler ne yapıyor. O beylerin eline yani yandaşlarının yanına yani IŞİD'in eline veriyorlar silahı git, masum insanları öldür diyorlar. Şimdi bu gerçeği orraya çıkardı diye bir gazeteciye müebbet hapis istiyorlar. Bu gerçeği ortaya çıkaran Gazetecilik görevi yapan o gazeteciye Hatay'dan Uğur Mumcu Meydanı'ndan selamlarımızı gönderiyoruz. Görevini yaptı diye" ifadelerini kullandı.

'ŞERO'YU TRAFOYA GİRMEMESİ İÇİN TEMBİHLEDİK'

7 Haziran günü sandıklara sahip çıkacaklarını anlatan Kılıçdaroğlu, "Sandıklara sahip çıkacağız. Hiç endişe etmeyin. Her türlü önlem aldık. O kadar önlem aldık ki genel merkezdeki Şero'yu bile tembihledim. Aman, sakın trafoya girme, dedim. Bütün kedilere haber gönder hiçbir kedi trafoya girmesin dedim" şeklinde konuştu.

Hükümetin, ülkenin gençlerinden korktuğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında gençlerin enerjilerini atabilmeleri için tüm meydanların onlara açık olacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu; "Gençlere sözüm var hiçbir meydan CHP iktidarında geçlere yasaklanmayacak. İster Uğur Mumcu Meydanında ister Taksim ister Tandoğan Meydanı, ister Cumhuriyet Meydanı'nda gençler enerjilerinizi istediğiniz gibi boşaltacaksınız. Çünkü ben sizleri bu ülkenin umudu ve geleceği olarak görüyorum. Ankara'daki beyler gençlerden korkuyorlar. Gençleri potansiyel bir suçlu gibi görüyorlar. Tam tersi CHP iktidarı gençleri bu ülkenin umudu olarak görür".