CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın göreve başlamadan önce tarafsız olacağına dair namusu ve şerefi üzerine ant içtiğini belirtti. Kılıçdaroğlu, "Namusu ve şerefi üzerine ant içmişse gereğinin yerine getirilmesini isteriz, tarafsız olmasını isteriz. Yoksa o koltuktan ayrılsın." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen Roman dernek ve federasyon temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantı sonrasında gazeteciler Kılıçdaroğlu'na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın son günlerde yaptığı açıklamalarını sordu. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Anayasamızda çok temel bir kural var. Cumhurbaşkanı tarafsızdır. Bütün vatandaşlara, bütün siyasi partilere eşit mesafede olmak zorundadır cumhurbaşkanı. Eşit mesafede olacağının sözünü verdi, nerede verdi, TBMM’de, nasıl verdi sözü, 'namusum ve şerefim üzerine ant içerim' diye. Cumhurbaşkanı koltuğunda oturan bir insan tarafsızlığı konusunda namusu ve şerefi üzerine ant içmişse biz gereğinin yerine getirilmesini isteriz. Altını çiziyorum, namusu ve şerefi üzerine ant içmişse gereğinin yerine getirilmesini isteriz, tarafsız olmasını isteriz. Yoksa o koltuktan ayrılsın. Ayrılsın. AKP’nin eş başkanı olarak görev yapabilir. Ayrılır AKP’nin eş başkanı olarak görev yapar.”

"İNSAN OLARAK NE HİSSEDİLİRSE ONLARIN TAMAMINI HİSSETTİM"

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın vurulma anı görüntüleri sorulan Kılıçdaroğlu, kendisinin de evlat acısı yaşadığını hatırlatarak şu cevabı verdi: “Başkan Ahmet Davutoğlu’nun bir açıklaması olmuştu. Bugün o açıklamanın doğru olmadığı anlaşıldı. Ölen çocuk bizim çocuğumuz. Süratle faillerinin ortaya çıkarılması ve hesabının verilmesi gerekiyor. Çocuklarımız öldürülmemeli. Bir çocuğun öldürülmesinin görüntülerinden insan olarak ne hissedilirse onların tamamını hissettim. Özellikle evlat acısı yaşayan bir baba olarak bunu söylüyorum. Bizim geleneğimizde ‘Allah kimse evlat acısı’ vermesin denir, acıların en büyüğüdür. Bu acıyı hissetmemek mümkün değil.”