CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları kapsamında Samsun’a geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Prof. Dr. Haluk Koç ve Samsun Milletvekili adaylarıyla birlikte Çarşamba ilçesini ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ilçenin Doğu Yakasından çok sayıda partilinin arasında Tarihi Yaya köprüsünden yürüyerek Batı yaka Zübeyde Hanım Meydanı'na geçti.

Zübeyde Hanım Meydanı'nda halka seslenen Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerine sayılı günler kaldığını ifade ederek, tek dertlerinin ülkeye temiz, ahlaklı siyaseti getirmek olduğunu anlattı. "Allah'a şükür benim çocuklarım büyüdü ve ekmeklerini kazanıyorlar" diyen Kılıçdaroğlu, "Bizim derdimiz ülkemizde sayıları artan işsiz gençlerimize iş bulma derdidir. Bu iktidara sormak lazım; işsizliğin bu kadar arttığı bir dönemde, bu kadar işsiz varken 2 milyon Suriyeliyi niye ülkemize getirdiniz?” diye konuştu.

Kendi iktidarları döneminde siyasetin vatandaş için yapılacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, şunları anlattı: "İbadet Allah için yapılır, siyaset için yapılmaz. Bu ülkenin huzura barışa ihtiyacı var. Nedir bu gerginlik? 30 yıl önce kardeş kardeşe kırdırıldı. Şimdi de aynı oyunlarla kardeş kardeşe kırdırılıyor. Bu tabloyu değiştirmeye tek başıma gücüm yetmez. Demokrasilerde bu güç sizdedir. Benim size sözüm, bu ülkede terörü bitireceğim. Ben samimiyim, önümde cam yok. Tüm samimiyetimle içimdekileri sizlere söylüyorum. Benim kişisel ajandam da yok. Millete hesabını veremeyeceğim hiç bir hesabım da yok. Soruyoruz, Oslo’yu İmralı görüşmelerini neden açıklamıyorsunuz? Bir PKK belası vardı, IŞİD de eklendi. Dedik ki orta doğu bataklığına ülkemizi sürüklemeyin ama dinlemedik. Davutoğlu saray için, Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Burada, Çarşamba’da Şeker Fabrikası var ama şeker pancarı üretimi azaltıldı. Dışarıdan şeker alınıyor. O şeker fabrikası bizim iktidarımızda tam kapasite çalışacaktır.”