CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki terör saldırısından sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla aralarında geçen konuşmalardan bahsetti. Kılıçdaroğlu, “Ankara’daki katliama benzer şeylerle ilgili anlattığı bazı şeylerden ürperdim. İtiraftı.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Samanyolu Haber Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sunduğu ‘Günlük özel’ programının konuğu oldu. Kılıçdaroğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmelerinden sonra, “Öyle şeyler söyledi ki açıklarsam zor durumda kalır.” demişti. Bunun üzerine Davutoğlu da bugün, “Açıkla, ben zor durumda kalmam açıklayan zor durumda kalır.” ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili soruyu cevaplayan Kılıçdaroğlu, “Ben devlet terbiyesi almış birisiyim. Bir konunun ne zaman nasıl açıklanacağını Davutoğlu’ndan daha iyi bilirim. Davutoğlu o konuların açıklanmasını isterse ona açık net bir çağrıda bulunuyorum. Onun arzu ettiği televizyon kanalında ve arzu ettiği gazetecilerle yan yana geliriz. Oturur konuşuruz. Açıkla derse yüzüne açıklarım. Bana göre stratejik bilgiler değildi. İlla açıklamamı istiyorsa beraber çıkalım televizyon kanalına. Bazı konular ilk defa duyduğum şeylerdi ürperdim. Böyle bir şey olamaz dedim ama maalesef olmuş bunlar. Ankara katliamına benzeyen şeylerle ilgili. Şu aşamada daha fazla ayrıntı doğru değil.”

Kılıçdaroğlu, Abdulkadiroğlu’nun, “O konular yine iktidarın zafiyetlerinden ve güvenlik önlemleri almamasından kaynaklı şeyler miydi size anlattıkları.” şeklindeki sorusuna ‘evet, itiraf’ cevabını verdi.