CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimlerinin dikta rejimi ile Cumhuriyet yönetimini seçmek anlamına geldiğini belirtti.

Partisinin Çaycuma mitinginde konuşan Kılıçdaroğlu, dikta yönetiminin iktidara gelmesi durumunda çok farklı bir Türkiye'nin ortaya çıkacağını ve baskıların daha da artacağını kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Bu seçimler normal bir seçim değil. Demokrasiden yana mı, baskıdan yana mı, kavgadan yana mı barıştan yana mı oy kullanacağız? Daha da önemlisi diktadan yana mı yok Cumhuriyet'ten yana mı oy kullanacaksınız? Cumhuriyet gider dikta yönetimi gelirse baskıcı bir yönetim gelecektir. Farklı bir Türkiye karşımıza gelecektir. Gazeteciye saldırdılar. Bir milletvekilinin öncülüğünde gazeteye saldırdılar. Gazetecilere ve gazetelere saldırılar artacak. Hepimizin vatandaş olarak görevi var. Hepimiz Cumhuriyet çocuğuyuz. Cumhuriyetin temel özelliği herkese eşit fırsatlar sunmasıdır. Hiç kimsenin etnik kimliğini sorgulamayan bir parti var" dedi.

'EMEKLİYE 2 İKRAMİYE VERMEK 13 YILDIR NEDEN AKLININZA GELMİYORDU?'

Halka hitap ettiği sırada akşam ezanının okunması üzerine Kılıçdaroğlu konuşmasına ara verdi. Ezanın bitmesinin ardından konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle devam etti: "Cumhuriyete hepimizin sahip çıkması lazım. Bir emekli arkadaşımız, ‘iki maaş ikramiye verecek misiniz’ diye sordu. Hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunu vereceğiz. Biz 7 Haziran öncesi emekli, işçi, taşeron için söyledik. Atama bekleyen öğretmenlerin atanacağını söyledik. Bize parayı nereden bulacaksınız dediler. Onlar da dün seçim beyannamesinde emekliye ikramiye vereceklerini söylediler. 13 yıldır neden aklınıza gelmiyordu? Asgari ücreti bin 300 lira vereceğiz dediler. Hani para yoktu? Bu bir gerçeği ortaya çıkardı. En iyi bildirge, en iyi kadro bizde. Bunlar bizi takip edip bizden çok şey öğrenecekler.”

'NE ZAMAN BAŞARISIZ OLDULAR, KANDIRILDIK DEDİLER'

Sözlerini “Ne zaman başarısız oldular, birilerini düşman ilan ettiler” diye sürdüren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Suriye politikasında yanlışlık oldu. Esad bizi kandırdı dediler. PKK sorununda, yanlış yaptıklarını söyledik. Ortalık kan gölüne döndü. Senin istihbaratın yok mu, jandarman yok mu? Ergenekon davasında askerleri ve Genelkurmay Başkanı’nı içeri aldılar. Yanlış yapıyorsunuz dedik. Sonra yanlışlık yaptık, paralel bizi kandırdı dediler. Olmaz, bunları kaldırıp bunlara izin vermeyeceğiz. Bu seçimler önemli. Oy kullanmaya giderken iyi düşünmek gerekir." şeklinde konuştu.

Gazi ve şehitlere yönelik de düzenleme getirecekleri sözü veren Kılıçdaroğlu, “Bir milletvekilinin hangi haklardan yararlanıyorsa gaziler de aynı haklardan yararlanacaklar. Gaziler ve şehitler bu ülke için canlarını verdiler. Onlara ne yapsak azdır.” diye konuştu.

'MHP’YE SESLENDİ: HER ŞEYE HAYIR DİYORSAN NİYE SEÇİME GİRİYORSUN?'

1 Kasım da sandığa gidip vatandaşlık görevini yapmasını isteyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “1 Kasım’da oyunu kullanacaksınız. Ama sadece oy kullanmak değil. Diğer partilere oy verenlerden bir kişiyi de CHP'ye oy vermeye ikna edeceksiniz. Neden diye sorarsa, 13 yıldır ülkenin ne hale geldiğini sorun. MHP'ye teklif götürdük. Her şeye hayır dediler. Hayır diyorsan neden seçime giriyorsun? Koalisyon demokraside uzlaşmanın formülüdür. Fransa, Hollanda, Almaya yani aşağı yukarı bütün Avrupa'da var. Gül gibi geçiniyorlar. Rahmetli Ecevit döneminde koalisyon yapıldı. Kıbrıs'ı unutmayın. Bizim demokrasi kültürümüz rahmetli Ecevit'ten geliyor.”