Emeklilere bayramlarda birer maaş ikramiye sözü verdiğini anlatan CHP Genel Başkanı, "Bana nasıl vereceksin diyorlar. Kaçak saraya bağlanan hortumları kesip emeklilere ikramiye olarak vereceğim." diye konuştu.

Trabzon mitinginden sonra havayolu ile Zonguldak Saltukova Havaalanı'na gelen Kılıçdaroğlu, buradan karayolu ile Karabük'e geçti. Karabük Kent Meydanı'nda partililerden bugüne kadar CHP'ye oy vermemiş kişileri ikna edip CHP'ye oy atmaları sözü alan Kılıçdaroğlu, "Bu hükümete 13 yıl kredi verdik. Kredimiz sonunda yoksul sayısı 17 milyon oldu. Ben emeklilere bayramlarda bir maaş ikramiye sözü verdiğimde, 'bana nasıl vereceksin' diyorlar. Kaçak saraya bağlanan hortumları kesip emeklilere ikramiye olarak vereceğim. Ben arkasında dayısı olmayan bir Türkiye inşa edeceğim." diye konuştu.

"Düne kadar Suriyelilerle ne problemimiz vardı?" diye soran Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Müslüman’ı müslüman’a kırdırdın. 2 milyon Suriyeliyi ülkemize getirdin. Onlara 5.5 milyon dolar buluyorsun da emekliye mi para bulamıyorsun? Emekli 2 bayramda maaş alınca İsviçre’deki bankaya mı yatıracak? Aldığı para ile kurban alacak, yiyecek alacak. O zaman da market kazanacak, fabrikalar kazanacak. Emekli kazanınca Türkiye kazanacak. Hortumcular kaybedecek. Benim emekliye vefa borcum var. Şimdi huzur içinde yaşasın diye 2 maaş ikramiye veriyorum. Emekli sormayacak mı, yandaşa, kaçak saraya, gemiciklere kaynak var da emekliye mi yok? O zaman da emekli de sana oy yok diyecek. Asgari ücret konusunda maliye bakanı '1.500 TL asgari ücret işçiye zulüm getirir' diyor. Sen 14 bin TL maaş alırken zulüm olmuyor da asgari ücret 1.500 TL olunca mı zulüm oluyor?"

Türkiye'ye temiz siyaseti getireceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ben halk için çalışıyorum. Davutoğlu ise Erdoğan ve ailesi için çalışıyor. CHP iktidara gelince bunlara kurs açacağım, Türkiye nasıl yönetilir, nasıl kul hakkı yenmez konusunda. Oy almak için mağdur edebiyatı yapıyorlar. Kefeni giydik de geldik diyorlar. Malı götürerek cumhurbaşkanı oldun. Şimdi sen misin mağdur, yoksa açlık sınırında olan 17 milyon kişi mi? Ben size temiz siyaset sözü veriyorum." şeklinde konuştu.