CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Iğdır'da düzenlenen mitingde konuştu. 7 çocuklu bir ailede büyüdüğünü anlatan Kılıçdaroğlu, "Ben de sizlerden biriyim. 7 çocuklu aileden tek okuyan kişiyim. Benim evim sizin eviniz gibidir. Ben bu ülkenin toprağındanım, Anadolu çocuğuyum." dedi.

Türkiye'nin, Güney Kore'den önce otomobil ürettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Şimdi bizim bir markamız bile yok, onların üç tane var. Mühendis mi eksik, mühendis var. Ne eksik, sizin ekonomi politikalarınız yanlış. Kimi teşvik edeceğinizi bilmezseniz ekonomiyi büyütemezsiniz." diye ifade etti. Vatandaşlardan oy isteyen Kılıçdaroğlu, "8'inde başbakan yapın, ilk Ramazan, ilk Kurban Bayramı'nda birer maaş ikramiye alacaksınız, namus sözü." ifadelerine yer verdi.

Ayrıca, asgari ücretin 949 lira olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Vergiyi kaldıracağım, bin 500 lira olacak. Buna da itiraz ediyorlar. Maliye Bakanı, işçiye bin 500 lira vermek, işçi için zulümdür diyor. Ey Maliye Bakanı sen ayda 13-14 bin lira alınca zulüm olmuyor da işçi alınca mı zulüm oluyor?"

Bu arada, ezan okunması üzerine konuşmasına ara veren Kılıçdaroğlu; vatandaşların, yarınki Davutoğlu mitingine memurların zorla getirildiğini söylediğini aktardı. Bu esnada Davutoğlu aleyhine yuhalamalar olunca Kılıçdaroğlu, "Yuh çekmeyin. Benim bir anlayışım daha var. Ben siyasette gerginlik, kavga istemiyorum. Ben bu ülkeye barışı ve huzuru getireceğim. Bana oy versin, vermesin, bütün vatandaşlarımı kucaklayacağım. Hiçbir vatandaşımı ne kimliği, ne inancı, ne yaşam tarzı dolayısıyla siyasete malzeme etmeyeceğim. Benim anlayışım şu; insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır.” diye konuştu.