CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı iftar programı sonrası yeni hükümetin kurulması sürecine lişkin soruları cevaplandırdı. Kılıçdaroğlu, "İlk tur görüşmelerden bir sonuç elde edilmez. Belki ikinci tur görüşmelerde daha sağlıklı sonuçlara varılabilir.” dedi.

Kılıçdaroğlu, Beştepe Gençlerbirliği Spor Kulübü tesislerinde din adamlarıyla iftar programında bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, iftar sonrası din görevlilerinin düşüncelerini dinledi.

Çıkışta basın mensuplarının yeni hükümetin kurulmasına yönelik sorularını cevaplandıran Kılıçdaroğlu şunları söyledi, "Şuana kadar ulaşan resmi bir talep yok. Geldiği zaman kendisini ağırlayacağız. Önce Sayın Başbakan neler söyleyecek, hangi tekliflerle geliyor? Onu öğrenmemiz gerekiyor. Bizim karşı bir düşünce ifade edebilmemiz için. Bekleyeceğiz. 14 maddemizde herhangi bir pazarlık söz konusu olmaz. 14 ilkemiz, bir anlamda evrensel ilkelerdir onlar. Hukukun üstünlüğünün neyine itiraz edilecek, yargı bağımsızlığının neyine itiraz edilecek. Yolsuzluklarla mücadele edeceğiz buna itiraz edilir mi? Ama bunların gereğinin yapılması lazım. Eğer bu konuda bize güvence verirlerse elbette çok daha güzel bir sonuç çıkar ortaya. İlk tur görüşmelerden bir sonuç elde edilmez. Belki ikinci tur görüşmelerde daha sağlıklı sonuçlara varılabilir.” dedi.