Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ben Maliye Bakanı'na Mut'tan sesleniyorum; Sen ayda 14 bin TL alırken zulüm değil de, işçiye bin 500 TL verince mi zulüm oluyor Allah aşkına? 'Ee efendim bunu bütçeden nasıl karşılayacağız?' Hepsini karşılarız. Türkiye dünyanın en büyük 19. ekonomisine sahip bir ülke. Para var, pul var, namuslu siyaset yok. Namus sözü; CHP iktidarında kaçak saraya dayanan hortumların tamamını keseceğiz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da yapılacak olan genel seçim çalışmaları kapsamında Mersin'in Mut ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda seçmenlere hitap etti. Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidara yüklendi.

Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin yandaştan ve köşe dönmekten yana olduğunu; kendilerinin ise yoksuldan, ezilenden, emekliden ve çiftçiden yana olduklarını kaydetti.

Hükümet ile kendileri arasında Ağrı Dağı kadar fark olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, "İktidar, yakutta incide KDV ve ÖTV’yi sıfırladı. Ben de mazotta vergiyi sıfırlıyorum. Aramızdaki fark bu. Sen yandaştan yanasın, ben vatandaştan yanayım. Sen köşe dönmeden yanasın, ben çiftçiden ve alın terinden yanayım, emekten yanayım diyorum. Refahı tabana yaymanın ikinci yolu; çiftçi ucuz mazotu, gübresini ve elektriğini alacak ve üretecek. Örnek verdiğim zaman ağırlarına gidiyor. Hollanda Konya'dan küçük bir ülke. Hollanda'nın tarım ihracatı 120 milyar dolar. Türkiye, Hollanda'dan defalarca büyük. Bizim tarım ürünü ihracatımız 12 milyar dolar. Şimdi hep beraber düşünelim. Konya'dan küçük bir devlet 120 milyar dolar tarım ürünü ihraç ederken, Türkiye neden 12 milyar dolar ihraç ediyor? Ne eksiğimiz var? Çiftçi mi, toprak mı, güneş mi eksik? Neyimiz eksik? Bir şeyimiz eksik değerli mutlular; dürüst siyaset eksik." diye konuştu.

'SİYASETİ KİRLİLİKTE ARINDIRACAĞIZ'

Ülkede namuslu ve halkı düşünen siyasetin eksik olduğunu vurgulayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "CHP iktidarında ilk dört ayda çıkaracağımız bir numaralı kanun 'temiz siyaset kanunu' olacak. Siyaseti kirlilikten arındıracağız. Dönemimizde cebini düşünen adam politikaya girmeyecek. Vatandaşı düşünen ve vatandaşa kendini adayan, vatandaşın sorunlarını çözmek için yola çıkan siyasete yol açacağız. Bunu yapmanın yolu sizden geçiyor. Bizi iktidara taşımanın yolu sizden geçiyor. Siz o nedenle bizim umudumuzsunuz. Bu nedenle en büyük gücümüz halktır diyoruz. 17 milyon yoksulumuz var, 3 milyon 500 hanede oturuyor. 17 milyon yurttaşımız ne demek biliyor musunuz; aylık geliri 200 TL’nin altında demektir. Biz ne yapacağız? 4 yıl içerisinde bu güzel ülkede, bizim bayrağımızın altında hiçbir aile 'ben yoksulum demeyecek.' " ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Her ailenin en az 720 TL geliri olacak. Aile sigortasını getireceğiz. 720 TL’yi de şöyle ödeyeceğiz: Yoksul ailelere bildiri çıkaracağız. Kadın gidecek bankadan bir hesap açacak, parası bankaya yatacak. Kadın her ay gidecek emekli, işçi ve memur gibi aylığını çekecek, çoluk çocuğunun rızkını sağlayacak. Neden kadın diyoruz; Çünkü evin en iyi ihtiyacını kadın bilir. Dolayısıyla kadını evde güçlü hale getireceğiz. Hiç kimse bir başkasına muhtaç olmayacak. Dedik ki; 940 TL olan asgari ücreti bin 500 TL’ye çıkaracağız. Kıyamet kopuyor. 'Efendim işçiye bin 500 TL vermek zülümdür' diyor. Kim diyor? Maliye bakanı diyor. Ben Maliye Bakanı'na Mut'tan sesleniyorum; Sen ayda 14 bin TL alırken zulüm değil de, işçiye bin 500 TL verince mi zulüm oluyor Allah aşkına? Bunlarda vicdan var mı? Emin olun vicdan yok. Ya altı üstü verdiğimiz bin 500 TL. İşçiye sanki ayda 10 bin 20 bin TL veriyoruz da... Ee efendim bunu bütçeden nasıl karşılayacağız. Hepsini karşılarız. Türkiye dünyanın en büyük 19. ekonomisine sahip bir ülke. Para var, pul var, namuslu siyaset yok. Namus sözü; CHP iktidarında kaçak saraya dayanan hortumların tamamını keseceğiz." dedi.

Konuşmanın ardından Mut Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve meclis üyeleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlun’a 'hoş geldin' dedi.