CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti tarafından kendilerine koalisyon değil, seçim hükümeti önerisi geldiğini açıkladı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşme olumsuz neticelenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, basın açıklaması yaptı. 13 Temmuz'da AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kendilerini ziyaret ettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Eğer gerçekten Türkiye'nin sorunlarını aşabilecek hükümet kurulması isteniyorsa bizim teklifimiz şu dedik: '1- Yüksek profilli bir hükümet kurulmalı. 2- Türkiye ekonomik açıdan, sosyal açıdan, dış politika açısından ciddi sorunlarla karşı karşıya. O yüzden kurulacak hükümetin 4 yıllık hükümet olması lazım. 3- Kurulacak koalisyonun ortaklarının samimi ve dürüst olması lazım. Yani kapalı kapılar ardında farklı söylemler, farklı arayışlara girmemek lazım.' dedim. Davutoğlu da 'görüşmelere başlayabiliriz' dedi. Görüşmeler çok güzel ortamda geçti. Güncel sorunların tartışılması açısından güzel 5 gün geçti. Tartışmadan sonra sayın Davutoğlu, ilk görüşmenin devamı olarak başbakanlık konutuna davet etti. Oraya gittik, görüştük. Sayın Davutoğlu'na görüşmelerin bu kadar uzamasının beni ve partimi rahatsız ettiğini ifade ettim. Müzakerelere geçilecekse bir an önce geçilmeli dedim."

Davutoğlu'nun kendilerine iki öneri getirdiğini açıklayan Kılıçdaroğlu, bunların kısa süreli seçim hükümeti veya azınlık hükümeti olduğunu kaydetti. Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Bize şu ana kadar bir koalisyon önerisi gelmiş değildir. Bir seçim hükümeti önerisi gelmiştir. 3 aylık sürede gündemimizi oluşturalım. 3 aydan sonra seçime gidelim denmiştir. Bu bizim Merkez Yönetim Kurulu'nun kararına uygun değildir. Milli irade diyoruz. Milli irade siyasal partiler arasında bir oy bölüşümü yapmışsa, liderlere düşen, milli iradeye saygının gereği olarak bir koalisyon oluşturmaktır. Türkiye'nin tarihi fırsatı kaçırdığını düşünüyorum."

Sürecek..