Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’nin yolsuzluğu ve işsizliği ülkenin en hayati meselesinin başında gördüğünü söyledi. Kılıçdaroğlu, “Korkmayın, yürekli olun! Geliyoruz, milletçe hesabını soracağız.” dedi.

Kartal Meydanı’nda partisinin seçim startını veren Kemal Kılıçdaroğlu, alanı dolduran partililere seslendi. Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile partilileri selamladı. “Açık yüreklilikle söylüyorum; korkmayın, yılmayın, sinmeyin!” diyen Kılıçdaroğlu, “Çünkü yanınızda Cumhuriyetle yaşıt CHP var. Kabadayılıktan, zalimlikten, zorbalıktan, yasa dışından, talandan, baskıcılıktan, yasakçılıktan, ayrımcılıktan uzak bir anlayışın temsilcisi CHP var. Onun için diyoruz; korkmayın yılmayın ve cesur olun CHP var! Ekonomik refahı yalnızca bir kesim için değil herkesin nasipleneceği şekilde paylaşmayı hedef edinmiş anlayışın temsilcisi CHP var. Onun için diyoruz ki korkmayın, yürekli olun. Yolsuzluğu ve işsizliği ülkenin en hayati meseleleri başında gören bir anlayışın temsilcisi CHP var. Geliyoruz milletçe hesabını soracağız.” şeklinde konuştu.

Kartal Meydanı’na kabul edilemez gidişattan milletçe duyulan ıstırap ve tahammülsüzlüğü haykırmak için geldiklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bugün buraya ülkemizdeki insani, ahlaki, siyasi ve hukuki değerlerdeki yozlaşmaya karşı haykırmak için geldik. Milletin milletliğini, devletin devletliğini tehdit eden yozlaşmaya ‘dur’ demek için geldik. Ülkemizde kol gezen yoksulluk, işsizlik, yolsuzluk, adaletsizlik karşısında eğilmeyeceğimizi haykırmak için geldik. Ülkemizde milletin polisle arasını açan, hukukla arasını açan, basınla arasını açan, sporla sanatla kültür ile arasını açan, milletin imanla dinle arasını açan, devlet ile arasını açan ve en acısı milletin milletle arasını açan zihniyeti milletçe reddettiğimizi haykırmak için buraya geldik. Bugün buraya ülkemizde egemen olan sorumsuzluğu, çıkarcılığı zalimliği ve saldırganlığı tahttan indireceğimizi milletçe haykırmak için geldik. Bu alkış hakka hukuka ve adalete özgürlüğe barışa ve adalete ve laikliğe ve cumhuriyete zulmeden zihniyete protesto alkışıdır.”