Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün HDP mitinginde meydana gelen patlama dolayısıyla HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı telefonla arayarak 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun, Demirtaş ile yaptığı telefon görüşmesinde HDP mitingi öncesi meydana gelen ve onlarca kişinin yaralanması, 2 vatandaşın da hayatını kaybetmesine neden olan patlamadan büyük üzüntü duyduğunu ifade ettiği, menfur saldırıyı kınadığı belirtildi.

Demirtaş'a 'geçmiş olsun' diyen Kılıçdaroğlu, hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet, Demirtaş'ın şahsında yaralılara acil şifa, HDP ailesi ile Türkiye'ye de 'geçmiş olsun' dileklerini iletti.

Patlamadan sonra herkesi sükunete davet eden ve HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'ın mitingini iptal ederek herkesi sakin olmaya, provokasyonlara gelmemeye çağırmasını sağduyulu bir davranış olarak değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Unutulmasın ki milyonlarca oy bile tek bir canın karşılığı olamaz" ifadelerini kullandı.