CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında açılan tazminat davasını kaybetti ve tazminat miktarı olan 8 bin 772 lirayı ödemediği için icra yoluyla tahsil edilmesi için işlem başlatıldığı belirtildi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hüseyin Beyhan, Kılıçdaroğlu hakkında açtığı tazminat davasını kazanarak mahkeme masrafları ve faizleriyle birlikte 8 bin 772 TL almaya hak kazandı. Kararın Yargıtay'da da onanmasının ardından Hüseyin Beyhan'ın avukatları tarafından Kayseri 2. İcra Müdürlüğü'ne başvuruldu ve İcra Müdürlüğünce Kılıçdaroğlu'na ödeme tebligatı yapıldı. İcra Müdürlüğü'nün ödeme tebligatına rağmen 10 gün içinde tazminatı ödemeyen Kılıçdaroğlu için icra kararı çıkartıldı. Kayseri 2. İcra Müdürlüğü de icra işlemenin yerine getirilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına müzekkere yazdığı ifade ediliyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2010 yılında Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk iddialarında bulundu. Bu nedenle dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve bazı belediye çalışanı, kişilik haklarına hakaretten tazminat davaları açmıştı.