Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Etiyopya ziyaretinde, “Okulları kapatın biz açalım.” açıklamasıyla ilgili, “Asıl o konuda konuşacak olan Milli Eğitim Bakanı ve Dışişleri Bakanı’dır.” dedi. Kılıçdaroğlu, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in molotofla öldürülen Serap Eser’le ilgili, 'Mit yaptı' açıklamasına ilişkin olarak, "Savcıların hemen harekete geçmesi lazım." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcıları, Toplumcu Düşünce Enstitüsü’nün düzenlediği, ‘Sosyal Politikalar ve Yoksullukla Mücadele’ toplantısına katıldı. Kılıçdaroğlu, çıkışta gazetecilerin gündemle ilişkin sorularını da cevapladı.

Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Etiyopya ziyaretinde, Türk okullarını kastederek, bu okulları kapatın biz yenilerini açalım.” açıklamasıyla ilgili soruya, “Asıl o konuda konuşacak olan Milli Eğitim Bakanı ve Dışişleri Bakanı’dır. Onların görüşleri daha önemli. Onların da böyle bir talebi benim bildiğim kadarıyla medyaya yansımadı.” şeklinde cevap verdi.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın ölümüyle ilgili, “Allah rahmet eylesin. Bütün Suudların başı sağolsun. Türkiye ile Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesi elbette ki çok çok önemli. Kendilerine, Suud halkına, Arap halkına başsağlığı diliyoruz.” dedi.

“Eski bakan Egemen Bağış’ın oylanmasıyla ilgili itiraz için Anayasa Mahkemesi’ne gidecek misiniz?” sorusuna, “O konuda 4 bakan halkın vicdanında mahkum olmuştur.” diye cevap verdi.
Kılıçdaroğlu, AK Parti’deki 40 milletvekilinin yüce divan için evet oyu vermesi konusundaki soruya, “Biz 17/25 Aralık yolsuzluk olayını cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluğu olduğunu defalarca dile getirdik. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden de 50’ye yakın milletvekilinin aynı görüşte olması bizim için önemlidir.” dedi.

Eski İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin’in, Serap Eser’in atılan molotofla hayatını kaybetmesiyle ilgili, “Bunu yapan MİT ajanıdır” açıklamasını değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Dönemin iç işleri bakanı böyle bir açıklama yapıyorsa bu çok önemlidir. Savcıların hemen harekete geçmesi lazım.” diye konuştu.