Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul’da yüz yılın projesini açıkladıklarını söyleyerek, "3 tarafımız deniz. Bu denizin nasıl kullanılması gerektiğini açıkladık. Onlar bilmezler, biz biliriz. Çünkü onlar ceplerini düşünürler, biz vatandaşı düşünüyoruz.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Elmadağ’da partisinin düzenlediği mitingde ilçelilere seslendi. Kılıçdaroğlu, 7 Haziran’da kavganın olmadığı, işsizliğin olmadığı, herkesin rahatlıkla geçinebildiği, esnafın siftah yapabildiği, yoksulluğun olmadığı bir Türkiye’ye başlangıç yapacaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Artık bu millet kavgadan bıktı. Huzur istiyor. Bizi ayrıştırıyor. Bizi bölüyorlar. O öyledir, bu böyledir diye. Ben size söz veriyorum. Oy versin, vermesin CHP iktidarında Başbakan olarak hiçbir vatandaşımı ayırmayacağım.” diye konuştu.

'RAMAZAN BAYRAMI’NDA TORUNUNDAN KAÇAN EMEKLİ OLUR MU?'

6 milyon işsizin olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, vatandaşlara ‘Elmadağ’da işsizlik var mı’ diye sordu. 'Niye soruyorum biliyor musunuz' diyen Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hükümete göre işsizlik yok. Çünkü Meclis tatile gitmeden önce kanun getirdiler. Yabancıların çalıştırılması hakkında kanun teklifi. Sanki Türkiye’de işsiz yok. Sanki Türkiye’de işsiz yok. Dışarıdan getirecekler, Türkiye’de çalışacaklar. Buna izin verecek misiniz? Sözüm söz, bu ülkede eğer işsiz varsa huzursuzluk vardır. Sözüm huzursuzluğu bitirmektir. Sözüm herkesin iş, herkesin aş sahibi olmasıdır. Siyasetçinin birinci görevi istihdam yaratmaktır. İki, diyorlar ki Türkiye büyüyor, Türkiye kalkınıyor. Evet, Türkiye kalkınıyor. Büyümeden, kalkınmadan her vatandaş hak ettiği nasibi alıyor mu, almıyor mu? Büyümeden bir avuç kişi yararlanıyor. Refah tabana yayacağım. Nasıl? Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiye vereceğim. Ramazan Bayramı’nda torunundan kaçan emekli olur mu? Parayı nereden bulacaksın diyorlar. Sözüm söz o kaçak saraya bağlanan bütün hortumları keseceğim emekliye vereceğim."

Bin liranın emekli aylığı alan 8 milyon vatandaşın olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Açlığa mahkum etmişiz bunları, yoksulluğa mahkum etmişiz bunları. Türkiye büyürken emekli nasıl nasibini alacak? Kim verecek bunu? Onlar vermezler. Onlar kendilerini düşünürler. Onlar ceplerini düşünürler, yandaşlarını düşünürler. Sözüm söz, ben sizi düşüneceğim.”

‘Mazotu çiftçi için bir buçuk lira yapacağım’ sözünü yineleyen Kılıçdaroğlu, “Nasıl bir buçuk lira vereceksin. Sen hava alanını yapan şoföre 1 lira 21 kuruşa verirken oluyor da ben çiftçiye bir buçuk lira verirken niye olmuyor? Çünkü istiyor ki çiftçi aç kalsın. Bana muhtaç olsun." ifadelerinde bulundu.

'ONLAR CEPLERİNİ DÜŞÜNÜRLER, BİZ VATANDAŞI DÜŞÜNÜYORUZ'

İstanbul’da yüz yılın projesini açıkladığını belirten Kılıçdaroğlu Türkiye’nin coğrafi üstünlüğü olduğunu ifade etti. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Bunu şu ana kadar hiçbirisi değerlendiremedi. Projeyi hazırladık. Bugüne kadar hiçbir iktisatçı proje yanlıştır demiyor. Bugüne kadar hiçbir siyasetçi, Davutoğlu dahil yanlıştır demiyor. Neden? Her kuruşunu hesapladık. İşsizliğimizi nasıl önleyeceğimizi hesapladık. 3 tarafımız deniz. Bu denizin nasıl kullanılması gerektiğini açıkladık. Onlar bilmezler, biz biliriz. Çünkü onlar ceplerini düşünürler, biz vatandaşı düşünüyoruz. 11 milyon emekli kardeşimize sesleniyorum. Halinden memnunsan, Ramazan Bayramı’nda ben de torunlarımdan kaçıyım diyorsan sana bir şey demiyorum.”

BİR VATANDAŞ BAYILDI

Kılıçdaroğlu, miting alanından ayrılırken bazı vatandaşlar otobüsün önünü keserek isteklerini yazdıkları kağıtları Kılıçdaroğlu'na iletti. Bu sırada bir vatandaş da bayıldığı için ambulansla hastaneye kaldırıldı.