Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Beştepe’nin yeri yerinde olacak. Sayın Erdoğan’ı muhatap almayacağız. O bize her türlü suçlamayı yapıyor. Onu vatandaşın takdirine bırakıyorum. Onu Allah’a havale ediyorum.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV’de katıldığı canlı yayın programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, seçim bildirgesi üzerinde çalıştıklarını söyledi. Değişik projeler üreteceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Aday listelerinde büyük ölçüde değişiklik olmayacak. Zaten milletvekillerimiz ön seçimle geldi. Bunlar sadece yemin ettiler. Hiçbirisi yasama görevinde bulunmadı. Dolayısıyla bu arkadaşlarımız olağanüstü bir durum olmazsa milletvekilliği listelerinde yer alacaklar.” diye konuştu.

'ŞU ANDA TÜRKİYE’DE CİDDİ BİR YÖNETİM BOŞLUĞU VAR'

"Şu anda Türkiye’de ciddi bir yönetim boşluğu var." diyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: “Adalet ve Kalkınma Partisi 13 yılda Türkiye’yi nereye taşıdı. Türkiye kan gölüne dönmüştür. Her gün şehit haberleri geliyor. İlk iktidar olduklarında terör sıfırlanmaya başladı. 13 yılda Türkiye’yi bu hale getiren bir siyasi anlayışa oy verir mi? Ekonomide, dış politikada, eğitimde nereye geldiğimiz belli. Bana bir tek anne, baba gösterin ‘çocuğumu okula gönderiyorum ve bu eğitim sisteminden memnunum’ desin. Çocuklarımızı kobay gibi kullandılar. Kötü yönetim Türkiye’de 13 yılda

1 Kasım seçimleri için özel bir oy oranı tahmininin olmadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, gündemlerinde seçim ittifakının olmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Çünkü biz ön seçim yapıyoruz. Partiler gibi merkez yoklamasıyla tespit etmedik. Ama partiler destek vermek isterlerse mutluluk duyarız. Seçimde yeni sloganlarımız olacak. Oy verin gitsinler, dedik, gittiler.” dedi.

13 YILDIR ÖNLEYEMEDİN, 14. YILDA MI ÖNLEYECEKSİN

Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da kentlerin cephaneye dönüştüğünü vurgulayan Kılıçdaroğlu, "8 Haziran’dan sonra döndüler. Çünkü tek başlarına iktidar olamadılar. Tek başlarına iktidar olmak için Türkiye’nin kaosa sürüklenmesi lazımdı. Kim söylüyor bunu. Onların bakanı söylüyor. ‘Eğer başkan seçtirseydiniz bunların hiçbirisi olmayacaktı’ diyor. Vatandaşın önüne ağır bir fatura koyuyorlar. ‘Gel şimdi bana oy ver, ben tek başıma iktidar olayım, bunları önleyeceğim’ diyorlar. 13 yıldır önleyemedin, 14 yılda mı önleyeceksin.” şeklinde konuştu.

ŞU ANDA SEÇİM YAPILABİLİR

Seçim güvenliği konusunu değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Vatandaşlar, ‘bu ülkede güvenli bir seçim yapılamıyorsa 13 yıldır bu ülkeyi kim yönetti’ sorusunu sorsunlar. Onu cezalandırması lazım vatandaşın. Şu anda seçim yapılabilir. Ama Doğu Güneydoğu’da sandıkları korumanın zor olduğunu da tahmin ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

BARİ KAÇAK SARAY'INDA KONUŞMA, SUS YERİNDE OTUR

Cumhurbaşkanı’nın sandıkların korunmasıyla ilgili açıklamalarına Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Söylediklerinin hiçbir ağırlığı yok. Karakoluna sahip çıkamıyorsun, güldürmesinler. Ne Güneydoğu’yu biliyor, ne Türkiye’nin sorunlarını biliyor. Türkiye’yi bir ateş çemberinin içine soktu. Kişisel hırsı, beklentileri, yazık günah. Bari kaçak Saray'ında konuşma, sus yerinde otur. Vatandaşı yeteri kadar böldü.”

BU KADAR AĞIR SORUNLAR VARKEN GETİRDİKLERİ ÇÖZÜMLERE BAK

Kılıçdaroğlu, terör failleri ilgili bilgi verenlere para ödülü vermesiyle ilgili ”Bu ihbarla falan çözülecek olay değil. Daha bunlar olayın büyüklüğünü kavrayamamışlar. 13 yılda Türkiye’nin gerçeklerini çözememişler. Bazen geceleri rahat uyuyamıyorum. Bu kadar ağır sorunlar varken getirdikleri çözümlere bak.” açıklamasını yaptı.

EKONOMİYE OLAN GÜVEN DİBE VURMUŞ DURUMDA

Gençler arasında işsizlik oranı yüzde 30’lara geldiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Ekonomideki belirsizlik arttıkça işsizlik de artacak. Ekonomiye olan güven dibe vurmuş durumda. Toplumun yıllardır sorunu çözülemeyen kesimler var. O kesimlerle ilgili de projelerimiz var.” dedi.

SAYIN ERDOĞAN’I MUHATAP ALMAYACAĞIZ

'Seçim kampanyanızda Beştepe’nin yeri nerede olacak?' sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle cevap verdi: "Beştepe’nin yeri yerinde olacak. Sayın Erdoğan’ı muhatap almayacağız. O bize her türlü suçlamayı yapıyor. Onu vatandaşın takdirine bırakıyorum. Onu Allah’a havale ediyorum. Görevini yapmayan, ülkeyi bu hale getiren kişidir. Özel bir karşılık olmayacak. Kendisi konuşabilir, konuşuyor da zaten. Bizim toplumumuzun değer verdiği 2 konu vardır; namus ve şeref. Sayın Erdoğan da TBMM’de namusu ve şerefi üzerine yemin etti, 'tarafsız davranacağım' diye. Bu iki kavramın içi bizzat Cumhurbaşkanı tarafından boşaltıldı. Namus ve şeref kavramı bu kadar ucuz değildi.”

BİZİMLEYKEN BENİM DÜŞÜNDÜĞÜM GİBİ DÜŞÜNÜYORDU

İhsan Özkes’in CHP ile ilgili mesajları hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, Hz. Abuzer Gaffar ile Muaviye arasında geçen Saray menkıbesini anlattı. Kılıçdaroğlu, “Ben inançlı bir insanım. İsrafın haram olduğuna inanırım. Sayın Özkes ne düşünür onu bilmem. Her kuruşun hesabını topluma vermeyen bir kişinin de siyaset yapmamasına inanan birisiyim. Lükse, şatafata asla inanmadım. Benim kazancım, Sayın Erdoğan’ın aldığı paradan daha fazlaydı. Bugün benim mal varlığım da belli, onunki de belli. Siyasete giren din adamlarını belli bir tutarlılık içinde hareket etmelerini hep istemişimdir. İsrafa, şatafata karşı çıkmamalılar. Özkes, bizdeyken benim düşündüğüm gibi düşünüyordu, sonrasını bilemem. Onu, Sayın Özkes’e soracaksınız.” şeklinde konuştu.