CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilk mitingini yaptığı Kartal’dan seslendi. Kılıçdaroğlu, “Toplumun her kesimine sesleniyorum. Açık yüreklilikle ifade ediyorum. Korkmayın, yılmayın, sinemeyin. Çünkü yanınızda CHP var.” dedi. Kılıçdaroğlu, 19 Nisan’da Ankara’da planlarını açıklayacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, 7 Haziran seçimlerinin ilk mitingini Kartal’da yaptı. Mitingde, genel başkan yardımcıları, İstanbul’dan aday gösterilen milletvekili adayları katıldı. Kartal Meydanı’nı dolduran vatandaşların karşısına eşi Selvi Kılıçdaroğlu’yla birlikte çıkan Kılıçdaroğlu, önce halkı selamladı. Kılıçdaroğlu, “Karadenizli, Akdenizli, Anadolulu, Egeli, Trakyalı, genç, yaşlı, kadın, erkek bütün milletime kartaldan sesleniyorum. Tüm iş dünyasına, finans dünyasında, sağlık ve eğitim dünyasına esnafa, sanatkara, spor dünyasına, medya dünyasına sesleniyorum. Hukuk alemine, hakimine, savcısına, avukatına sesleniyorum. Valilere sesleniyorum. Sivil toplum örgütlerine sesleniyorum; korkmayın! Bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Öğretmen, öğrenci, işveren, işçi toplumun her kesimine sesleniyorum. Açık yüreklilikle ifade ediyorum. Korkmayın, yılmayın, sinmeyin! Çünkü yanınızda CHP var.” diye konuştu.

‘CİNNET HALİNDE ÖFKELİ BİR TOPLUM’

‘Başbakan Kemal’ sloganlarıyla sık sık sözü kesilen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Korkmuş, sinmiş bir iş dünyası, kimliğini ve kişiliğini yitirmiş bir medya, esir alınmış bir hukuk sistemi. Emir kulu haline getirilmiş devlet mekanizması. Üreterek büyüme değil, yandaşa rant yaratılarak oluşturulan adaletsiz bir düzen. Bakara makara değil, en kutsal değerlerimizi sömüren, yalanı ve talanı adet edinmiş bir düzen. Ve cinnet halinde öfkeli bir toplum. Bütün bunların faturasını bu milletin işçisi ödüyor. Bu milletin çiftçisi ödüyor, bu milletin emekçisi ödüyor, bu milletin sanayicisi ödüyor, esnafı tüccarı ödüyor. Yani bu milletin 77 milyonu bu faturayı ödüyor.”

Vatandaşın bundan nasıl etkilendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Yaşadığımız asayiş problemleriyle ödüyoruz, sayıları 2 milyona yaklaşan Suriyeli göçmen manzarasıyla ödüyoruz. Kadına yönelik şiddetin yüzde bin 400 oranında artmasıyla ödüyoruz. Gençlerimizin uyuşturucu bataklığına sürüklenmesiyle ödüyoruz. Kutsallarımızın ve manevi değerlerimizin siyasete alet edilmesiyle ödüyoruz. Tüyü bitmemiş yetimin hakkının yenmesiyle ödüyoruz. Ahlaki değerlerimizi yücelterek değil, kaybederek ödüyoruz. Bütün bunlara sebep olan, 12 yıldır bu ülkeyi yöneten malum zihniyetin, bu zihniyeti herkesin iyi tanımasını isterim. Bu zihniyet, milletin çözülmesini beklediği sayısız meselesi dururken işsizlikle, yoksullukla adaletsizlikle mücadele etmek yerine işsizliğe, yoksulluğa isyan edenlerle mücadele etmeyi seçen zihniyettir. Şimdi soruyorum. Bu zihniyetin önceliğinde milletin olması mümkün mü? Elbette değil. Millet bıktı, millet usandı. Artık Türkiye, bu millet yaşanacak bir Türkiye, barış içinde bir Türkiye, huzur içinde bir Türkiye, herkesin sokaklarında huzur içinde gezdiği bir Türkiye istiyor. Yaşanacak bir Türkiye.” şeklinde konuştu.

‘YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN CHP OLARAK HAZIRIZ’

77 milyona seslendiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Yaşanacak bir Türkiye için CHP olarak hazırız. Bu güne kadar belki hiçbir siyasi parti hiçbir seçime CHP kadar, Türkiye’nin sorunlarına hakim, sorunların çözümlerini üretmiş, kaynaklarını belirlemiş olarak girmeyi başarmamıştır. İlk kez CHP, Türkiye’nin bütün sorunlarına taliptir, sorunların çözümünü masaya yatırmış ve halkına sunmuştur. Programlarımız hazır. Kadrolarımız tamam. Çözümlerimiz de hazır. Ülkeye, milletin çok özlediği ekonomik refahı, eşit ve hakça dağılımı, iç ve dış barışı, onurlu duruşu, birliği ve beraberliği getirmeye geliyoruz. İşsizliğin, yoksulluğun, adaletsizliğin, vicdansızlığın, eşitsizliğin, sevgisizliğin, saygısızlığın, kökünü kazımaya geliyoruz. Kökünü kazıyacağız ve sıfırlayacağız. Türkiye’yi yaşanmaz bir ülke haline getirenlerin neden olduğu bütün dert ve sıkıntıları sıfırlayacağız. Emin olun sıfırlayacağız, söz veriyorum sıfırlayacağız.” dedi.

Planlarının, kaynakların ve kadrolarının hazır olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Programımız gerçekçi, hiç kimse kuşku duymasın. Ve 77 milyon yurttaşıma şunu söylüyorum; 12 yıl devlette hesap uzmanlığı yaptım. Her kuruşun hesabını bilirim. Bu konuda mütevazi değilim. Para nasıl toplanır, nasıl harcanır. Eğer bu ülkede bunu 10 kişi biliyorsa 10 kişiden birisi de benim.”

Vatandaşların borç batağında olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, “Tüketici kredisi, banka kredi kartı borç batağıdır. Borç batağında kaç vatandaşımız var bilen var mı? Borç batağındaki vatandaş sayımız 5 milyon. Faiz kıskacında. Son 10 yılda vatandaşlarımızın bankalara ödedikleri faizin miktarı 128 milyar dolar. 77 milyon yurttaşım bir kez daha duysun. Size Kılıçdaroğlu sözü, namus sözü, bu borç batağından sizi kurtaracağım. Bütün planlarımız hazır. Ankara’nın vatandaşa uyguladığı tefeci faizinden o vatandaşlarımı kurtaracağım.” diye konuştu.

‘ÖĞRENCİLER OKULLARDA YEMEK YİYECEK’

Eğitim sistemini değiştireceklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, “En önemli sorunlarımızdan birisi de eğitim. Eğitimin hangi durumda olduğunu öğrenmek için annelere sorun. Size sözüm yok. CHP iktidarında çocuklarınızı sabahleyin okula iki yanağından öperek, huzur içerisinde göndereceksiniz. Beslenme çantasına da gerek yok. Çünkü çocuk yemeğini okulda yiyecektir. Ve bu eğitim düzenini tepeden tırnağa değiştireceğiz. Ülkeyi çağdaş uygarlığa eğitim yoluyla ulaştıracağız. Hiç kimsenin endişesi olmasın.” dedi.

Çiftçilere de seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Toprağı işleyen, sabahın köründe tarlaya giden çiftçi kardeşim. Sözüm söz, namus sözü. Alın terinin karşılığını CHP iktidarında alacaksın. Ektiğin ürünün fiyatı, bir yıl önceden belirlenecek. Ne ekeceğine önceden sen karar vereceksin. Sana güveniyoruz. Sen de CHP’ye inan ve güven. Sandığa git, CHP’yi tercih et. Toplumu en derinden sarsan, işsizlik sorunu. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Malum zihniyetten işsizliği çözeceğiz diye bir laf duydunuz mu? Ben söylüyorum. Bütün kötülüklerin anasıdır işsizlik. İşsizlik illetinden bu toplumu kurtaracağız. Yeter ki birlik olalım. Bu ülkeye gerçek anlamda iktidarı hep beraber getirelim.”

Bu ayın 19’unda Ankara’da ‘yaşanacak bir Türkiye’ programını açıklayacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Çözümlemelerimiz orada. Bütün çözümlemeleri ayrıntılarıyla anlatacağız. 77 milyon yurttaşımın emin olmasını isterim. Size söylediğim, vaat ettiğim her şeyin kuruşu kuruşuna maliyetinin hesaplandığını bilmenizi isterim. Ben maliyeciyim, hesap uzmanıyım. Neyine olduğunu paranın nasıl toplandığını, nasıl harcandığını en iyi bilen kişiyim. Arzu eden varsa, bilmiyorsa onun arzu ettiği yerde tartışmaya hazırım. Yaşanacak bir Türkiye toplantısına, bildirgemizi açıklayacağız. Ayın 19’unda Ankara’da tümünüz davetlisiniz. Tümünüzü bekliyorum. Gelin oraya yaşanacak bir Türkiye’nin temellerini beraber atalım. Yaşanacak bir Türkiye bizlerin, sizlerin ve bu milletin eseri olacaktır.” ifadelerini kullandı.