Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli'de muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tunceli İl Başkanlığı tarafından düzenlenen programa katılmak üzere Tunceli’nin Pertek ilçesine geldi. Karayolu ile Elazığ'dan Pertek ilçesine gelen Kılıçdaroğlu, ilçe girişinde Termal Otel'de düzenlenen kalabalık grubu selamladı. Kılıçdaroğlu, toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tuncelili olmaktan onur ve gurur duyduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bugün muhtar arkadaşlar çok sorunlarının olduğunu bana aktardılar. Ben muhtarlarımızı dinleyeceğim. Bazı kanaat önderleri var, onları dinleyeceğim. Cumhuriyet Halk Partisi'nden beklentileri nedir, sorunları nedir onları dinleyeceğiz. Dolayısıyla güzel verimli bir toplantı olacağına inanıyorum. Tunceli’ye geliş nedenim bu. Güzel bir mekanda güzel bir toplantı olacak diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Nazımiye ilçesinin CHP’li belediye başkanının istifası hakkında değerlendirme istenen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Bazı bilgiler geliyor ama o bilgileri yüzde yüz teyit etmeden konuşmam doğru değil. Sanırım arkadaşlar bu konuda bazı çalışmalar yapıyorlar. (Tunceli) İl Başkanımız bazı çalışmalar yapıyor. Biz siyasetin özgür ortamda yapılmasını savunan siyasi bir partiyiz. Geleneğimiz budur. İnsan haklarına, demokrasiye ve özgürlüğe önem veririz. Bir başkasını siyasi düşüncelerinden ötürü baskı altına almayız ve bunu doğru da bulmayız. İnsanı insan olarak kabul ederiz, onun düşüncelerine de saygı gösteririz. Dolayısıyla dünyaya ve siyasete nasıl bakıyorsak herkesin de bizim dünyamıza ve siyasetimize aynı anlayışla bakmak isteriz. Eğer uygar bir toplumsak ki, Tunceli uygar bir kenttir özgürlüğün tadına varan bir kenttir dolayısıyla bu kentte hiçbir baskının hiçbir siyasi parti üstünde olmaması gerekir. Doğru olanda budur." ifadelerini kullandı.

Kemal Derviş’e aktif siyasete katılması için bir teklif götürüldüğüne ilişkin soru sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Sayın Kemal Derviş, sadece Türkiye’de değil dünyada bilinen sayılı iktisat uzmanlarından birisi. Pek çok uluslararası kuruluşta çalışmış, sadece Türkiye’nin değil dünyanın sorunlarını özellikle ekonomik ve sosyal sorunları yakından izleyen bir isim. Kendisi sosyal demokrat, partimizin de üyesi. Sıcak siyasete girmesini istedim. Ama özellikle Amerika’da, Fransa’da, Almanya’da işlerinin yoğunluğu nedeniyle sıcak siyasete girmeyeceğini ifade etti. Ama eğer Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kendisine bir fırsat verilirse doğrudan ekonomi yönetiminde görev alacağını ifade etti”

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, açıklamaların ardından köy, mahalle muhtarları ve bazı kanaat önderleriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Kılıçdaroğlu'nun programına bazı parti yöneticileri ve milletvekilleri de katıldı.