CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Mustafa Varank’ın medyaya yansıyan ‘Ben dedim ki, şunların kanalını Türksat’tan kaldıralım’ şeklindeki sözlerini eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Bu aslında suç. Böyle bir şey olamaz. İstediğim kanalı izlerim.” dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Fox TV’de Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya’nın sorularını cevapladı. İktidara gelirse medyanın özgür olacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kimse size şu kanalı izleyin diye baskı kurmuyor. Bir savcı kalkıyor bir yazı yazıyor, 7 kanal Digitürk’ten çıkarılıyor. Hukuka aykırı doğru değil. RTÜK karar aldı, ‘yaptığınız işlem yanlıştır’ diye uyardı. Uyardı da ne oldu? Hiçbir şey olmadı. Bunlar doğru değil. Medya özgürlüğünü sağlamazsanız halkın haber alma kanallarını kısıtlamış oluyorsunuz.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Mustafa Varank’ın, TRT’de yayınlanan Erdoğan’nın özel yayını öncesi, kayıttaki kameraya yakalanan konuşmasında ‘Ben dedim ki, şunların kanalını Türksat’tan kaldıralım’ şeklindeki sözlerini değerlendiren Kılıçdaroğlu, “Cumhuriyet savcısına talimat veriliyor. Sürülmeyeyim diye sıradan bir yazı yazıyor. Alıyor TMSF de tak oradan çıkarıyor. Bu aslında suç. Böyle bir şey olamaz. İstediğimi izlerim istemediğimi izlemem.” ifadelerini kullandı.