CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara olayıyla ilgili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş’ı arayarak taziyede bulunmasına tepki gösteren Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sert çıktı. Kılıçdaroğlu, “Başbakan Davutoğlu’nun nesini ciddiye alacaksınız? Sayın Davutoğlu gerçekten Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçek anlamda başbakanı mı? Sayın Abdullah Gül beni de aradı, taziyelerini iletti. Sorumlu kendisi, 'bana başsağlığı dileyin' diyor. Senin neyine bağ sağlığı dileyeceğim?” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Samanyolu Haber Ankara Temsilcisi Abdullah Abdulkadiroğlu’nun sunduğu ‘Günlük Özel’ programının konuğu oldu. Kılıçdaroğlu, Ankara olayıyla ilgili 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, HDP Eş Genel Başkanı Selehattin Demirtaş’ı arayarak taziye iletmesine tepki gösteren Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu eleştirdi. CHP lideri, “Başbakan Davutoğlu’nun nesini ciddiye alacaksınız? Sayın Davutoğlu gerçekten Türkiye Cumhuriyeti’nin gerçek anlamda başbakanı mı? Sayın Abdullah Gül, beni de aradı taziyelerini iletti. Bizim de gençlik kollarından gencecik çocuklar hayatlarını kaybettiler. Bu işin mağdurları kimler? Hayatlarını kaybeden şu veya bu partinin üyeleri ya da hiçbir yere üye olmayan vatandaşlar.

Bir işin asıl sorumlusunu yani önlem alacak kişiyi arayıp başsağlığı dilemek nedir Allah aşkına? Nasıl olur bu? Sorumlu kendisi, 'bana başsağlığı dileyin' diyor. Senin neyine bağ sağlığı dileyeceğim? Sen bu işin sorumlususun, önlemi almayan sensin. Güvenlik zafiyetini yaratan sensin. Taziyenin ne anlama geldiğini acaba biliyorlar mı? Sayın Abdullah Gül, konunun önemini gayet iyi bilen, duyarlılıkları olan, taziye için telefon eden, bu anlamda insani kaynaşmayı sağlayan, görüşleri ne olursa olsun insanlarımızın bu şekliyle teröre kurban gitmesinin hoş olmayacağını çok kibar bir üslupla dile getiren bir kişidir. Abdullah Gül’ü böyle biliyoruz. Davutoğlu’nun böyle bir tepki göstermesini anlamış değilim. Hangi gerekçeyle taziye mesajında bulunacak Davutoğlu’na? Önlem alacak adama taziye mi iletilir?" ifadelerini kullandı.

DAVUTOĞLU, ABDULLAH GÜL İLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ?

Başbakan Davutoğlu, katıldığı bir televizyon programında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı arayarak Ankara katliamı ile ilgili taziyelerini iletmesini eleştirmişti.

Davutoğlu, "Kendi takdiridir ama taziye evi Başbakanlıktır. Burada taziye evi kim taziye kime verilir. Burada taziye evi bütün Türkiye’dir.Sadece HDP’ye taziye dilemek bütün vatandaşlarımızı HDP ile özleştirmek olurdu. Hepimizi araması lazımdı, tüm Türkiye’nin taziyesi bu. Demirtaş bu taziyeyi kendine mal edemez." ifadelerini kullanmıştı.