Kilis Valisi Süleyman Tapsız, "İnşallah o kadar (Amerika-Meksika) modern bir sınırımız olacak Suriye'de." dedi.

Tapsız, sınırda görev yapan basın mensuplarını ziyaret etti. Basın mensuplarını kendilerine söylenen yerden daha ileri gitmemeleri konusunda uyaran Tapsız, gazetecilerin sınır fiziki güvenlik sistemi ile ilgili sorularına cevap verdi.

Sınır fiziki güvenlik sisteminin çalışmalarının 3 yıldır devam ettiğini, Bakanlar Kurulu kararıyla tek elden yürütüleceğini belirten Tapsız, uygulamasının en kısa zamanda başlayacağını söyledi. Tapsız, "Kilis'te dahil bir çok il zaten projeyi uygulamaya başladı. Tabi sınırın çok daha kontrollü olması, çok daha modern hale getirilmesi ve teknolojinin daha üst seviyede kullanıldığı bir sistem inşallah en kısa sürede oluşturulacak." dedi.

Basın mensupları Vali Tapsız'a Amerika-Meksika sınırını ziyaret ettiğini hatırlatması üzerine "O izlenimlerimizi zaten bir rapora bağlayarak ilgili birimlere ulaştırmıştık. İnşallah o kadar modern bir sınırımız olacak Suriye'de." cevabını verdi.

'Özel güvenlik uygulamasının süresinin uzatılması ile ilgili gelişme olup olmadığının' sorulması üzerine de Vali Tapsız, "Büyük ihtimalle zaman zaman bu yola başvuracağız. Bittikten sonra zaten, bugün son gündü, tekrar hudut birliklerimizle, tugay komutanımızla, alay komutanımızla bunu tekrar değerlendireceğiz ve ona göre uzatmak gerekiyorsa uzatacağız." diye konuştu.