Sivas'ta Mevlana Mahallesi Muhtarlığı'nın yanına CHP ve Fethullah Gülen Hocaefendi'yi karalayan kitaplar bırakıldı. Kadir Mısırlıoğlu tarafından yazılan kitapların bandrollü olup olmadığı anlaşılamadı.

Mahalleden bir kişinin haber vermesi üzerine olaydan haberdar olan CHP Kadın Kolları üyeleri, mahalleye geldi. Burada kitapları gören üyeler, polise haber verdi. Olay yerine gelen polis, kitapları incelemek ve soruşturma yapmak üzere el koydu.

CHP Kadın Kolları Başkanı Muhterem Kaya, "Bir haftadır Mevlana Mahalle Muhtarlığı binasının kenarında 'yasaklı kitaplar olarak adlandırıyorum' CHP'yi ve Fethullah Gülen'i karalama kitaplarını buraya bırakmışlar, Çayyurt Çimenli Camisi'nden çıkan vatandaşlar alıp evlerine götürüyorlarmış, bu neye dayanıyor bilmiyorum. Muhtarın bunu en azından bize söylemesi gerekirdi. Bu konuda muhtarı da suçluyorum." dedi.

İçinde ayetlerin yer aldığı kitapların kaldırıma bırakıldığını hatırlatan Kaya, "Kur'an artık ayaklar altına mı düştü? Pasta yapıp yedikleri gibi mi oluyor? Müslümanlık eğer buysa camiden çıkan vatandaşlar buna hangi gözle bakıyor onlara bir sormak gerekiyor. Bu kitapları kim dağıtıyorsa nereye kadar gidecekse oraya kadar varmasını istiyorum." diye konuştu.

Kitapları kimin getirdiğinin belli olmadığını belirten Kaya, "Her gün sabah buraya paketlerle getirerek bittikçe takviye ediyorlarmış. Biraz önce birkaç vatandaş konuşurken durduk, muhtarın getirdiğini söyledi ama şu an gösterin deseniz camiden çıkan şahsı tanımam. Burada kendileri konuşurken böyle bir söz geçti. Kameraların çekeceğini anlayınca buradan ayrıldılar." iddiasında bulundu.

Mahalle Muhtarı Kazım Güzel, olaydan haberi olmadığını dile getirdi.

CHP'liler, Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nde bir program çıkışında da bu tür kitapların dağıtıldığını gördüklerini söyledi.