32 kişinin hayatını kaybettiği Suruç patlamasında otopsi sonrasında kimliği tespit edilen Nuray Koçan ve Duygu Tuna’nın cenazeleri ailelerine teslim edildi. Kızının cenazesini almaya Gaziantep’e gelen Hasan Tuna, “Yasal olarak, kaymakamlıktan, valilikten izin alınarak gitmişler. Bu planı, projeyi çizen insanlar utansın. Bizim çocuklarımızın kanının bedelinin alınmasını istiyoruz.” dedi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde canlı bombanın kendini patlatması sonucu hayatını kaybedenlerden Nuray Koçan (32) ve Duygu Tuna’nın cenazeleri Gaziantep Adli Tıp Kurumu Merkezi’nde yapılan otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi olduğu öğrenilen Nuray Koçan’ın cenazesinin Bursa’nın Mudanya ilçesinde toprağa verileceği öğrenildi.

'BENİM GÖZYAŞLARIMDA BUNU YAPAN İNSANLAR BOĞULSUN'

Patlamada hayatını kaybeden Duygu Tuna’nın halası Fadime Söğüt ve babası Hasan Tuna, kızlarının cenazesini teşhis için otopsi merkezine geldi. Teşhis sonrası gözyaşlarına boğulan hala Fadime Söğüt, hayatını kaybedenlerden hiçbirinin bunu hak etmediğini söyledi. Söğüt, “Bunu yazın, hak etmediler. Bunlar yardım için gittiler, başka bir şey için gitmediler. Oraya yardım için gittiler. Hepsi oraya iyi bir amaç için gittiler, kötü bir amaç için gitmediler ki. Bunlar burada böyle şehit düştüler. Kürt, Türk ayrım etmiyoruz. Hepsi bizim kardeşimizdir. Ama bilsinler ki bu giden canlar bizim bir parçamız olduğu kadar onların da öyleydi. Benim gözyaşlarımda o yapan insanlar da boğulsun. Arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” diye konuştu.

'BU PLANI, PROJEYİ ÇİZEN İNSANLAR UTANSIN'

Acılı baba Hasan Tuna ise hayatını kaybedenlerin yardım için gittiğini belirterek, “Çocuklarımız oraya yardımlaşma amacıyla gittiler. Yasal olarak, kaymakamlıktan, valilikten izin alınarak gitmişler. Bu planı, projeyi çizen insanlar utansın. Bizim çocuklarımızın kanının bedelinin alınmasını istiyoruz. Bizim çocuklarımız suçsuz, günahsız. Çocuklarımıza sahip çıkılsın. Şehit olan çocuklarımız aynı, benim için fark etmez.” açıklamalarında bulundu.

Yapılan otopsi işlemlerinin ardından Duygu Tuna’nın cenazesi ailesine teslim edildi. Tuna’nın İstanbul Gazi Mezarlığı’nda defnedileceği öğrenildi.

Öte yandan canlı bombaya ait cenazenin halâ otopsi merkezinde bekletildiği ifade edildi.