Bursa'nın Mudanya ilçesinde telefonla aradığı vatandaşa, 'Kimliğini dolandırıcılar kullanıyor' diyen sahte polis, 2 adet altın set, 9 adet bilezik ve bir miktar ziynet eşyasıyla birlikte 20 bin lira parayla birlikte kaçtı.

Mudanya Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden S.O., Güzelyalı Mahallesi'nde ikamet ettiğini, kendisini polis olarak tanıtan kimliği belirsiz kişi tarafından dolandırıldığını söyledi. Olayla ilgili ifade veren S.O. şunları ifade etti: "Ev telefonumdan arayan şahıs, emniyetten aradığını ve polis olduğunu söyledi. Kimliğimin dolandırıcılar tarafından kullanıldığını, altınımın olup olmadığını sordu. Yürütülen soruşturma kapsamında evdeki altın ve paraları bir poşete koymamı istedi. İki adet altın takı seti, 9 adet altın bilezik, 4 adet çocuk künyesi, bir adet kalın bileklik, 7 adet altın zincir, 4 adet altın çocuk bileziği, 4 çift küpe, 4 adet altın künye, 1 adet altın erkek kol saati, 1 adet altın bayan kol saati ve 100 Euro parayı poşete koyarak kapıdaki erkek şahsa verdim. Akabinde telefondaki şahıs bankada paramın olup olmadığını sordu. Bunun üzerine bankaya giderek, çektiğim 20 bin lirayı da verilen hesap numarasına yatırdım. Bir süre sonra dolandırıldığımı anlayınca polis merkezine müracaat ettim."

Çekirge Polis Merkezi Amirliği'ne gelen H.D. isimli kişi de sahte polislerce dolandırılmak istenirken, gerçek polisler tarafından kurtarıldığını söyledi. H.D., "Cep telefonumu arayan şahıs, emniyetten aradıklarını, adıma kredi çekildiğini ve çeken şahsın ellerinde olduğunu söyledi. Bir daha kredi çekmemi istediler. Bunun üzerine bankaya giderek kredi çekmek istedim. Ancak çekemedim, bu sırada da Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri geldi ve dolandırıldığımı anladım." dedi.

DOLANDIRICIYA PARA YATIRMAYA GİDERKEN POLİS MERKEZİNİN ÖNÜNDEN GEÇTİ, SON ANDA KURTULDU

Yıldırım Beyazıt Polis Merkezi Amirliği'ne müracaat eden M.K. da telefonla arayan sahte polislerce dolandırıldığını belirtti. Kendisine, yürütülen bir soruşturma kapsamında para yatırılması gerektiğinin söylendiğine dikkat çeken M.K., "Kredi kartımın başkaları tarafından dolandırıldığını söyledi. Emniyete çağırdılar. Tam çıkmıştım, bu sırada onların yönlendirmesiyle 3 bin 700 lirayı ATM'den verilen numaraya yatırdım. Sonra kredi kartıyla kuyumcudan altın alır gibi 10 bin 200 lira para aldım. Bu parayı da hesaba yatırmamı istediler. Bu esnada polis merkezinin önünden geçerken nöbet tutan polise sorduğumda dolandırıldığımı anladım." dedi. Cumhuriyet savcılığı, her üç olayla ilgili olarak soruşturma başlattı.