Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde kalan 110 yoksul aileye Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa şubesi tarafından gıda yardımı yapıldı.

İçerisinde pirinç, şeker, yağ, süt gibi temel besin maddelerinin bulunduğu yardım kolisi 110 aileye verildi. Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Abdullah Gül Bulvarı üzerinde yapılan yardım dağıtımına Akçakale mahalle muhtarları da hazır bulundu. Yardımı alan Suriyeli vatandaşlar yetkililere ve Kimse Yok Mu gönüllülerine teşekkür etti. Kimse Yok Mu Derneği'nin kendilerine sürekli olarak yardım dağıttığını belirten Suriyeliler emeği geçenlere minnettar olduklarını ifade etti.

Suriye’den gelen bir Türkmen vatandaş ise, “Bunlara da şükrediyoruz. Allah muvaffak etsin. Böyle insanlar var mıdır? Böyle insanlar bizde olsaydı başımıza böyle şeyler gelmezdi. Gerçek söylüyorum. Bütün Müslümanlar böyle yapmaz. Keşke tüm Müslümanlar böyle yapsalardı.” şeklinde konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şube Müdürü Fevzi Şahin de Akçakale’de Suriye’den gelen yoğun bir mülteci akını olduğuna dikkat çekerek bu sebeple ilçeye daha fazla yardım yaptıklarını söyledi. Ramazan ayı öncesinde mutfak malzemesi, mama, battaniye yardımı yaptıklarını ifade eden Şahin Ramazan ayı içerisinde de gıda ağırlıklı yardım yaptıklarını, Akçakale’de ki gönüllüler vasıtasıyla 110 aileye gıda kolilerini dağıttıklarını söyledi. Şahin yardımların devam edeceğini ifade etti.