Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, Erzurum, Erzincan, Hakkari, Van, Ağrı ve Hopa'da ihtiyaç sahibi bin 500 aileye bayramın üçüncü gününde 5'er kilogramlık paketler halinde kurban eti dağıttı.

3 BİN GÖNÜLLÜ KURBAN ETLERİNİ İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIRDI

Kurban Bayramı'nda ihtiyaç sahipleri unutulmadı. Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi, sorumluluk bölgesindeki 6 ilde kurban eti dağıttı. Dernek gönüllüsü 3 bin kişinin katılımıyla dağıtılan kurban etleri ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdü. Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Koordinatörü Şemsettin Keleş, Erzurum il merkezinde 500 Ağrı'da 150, Hakkari'de 150, Van'da 200 ve Erzincan'da 100 yoksul aileye paketler halinde 5'er kilogram kurban eti dağıtımının gerçekleştirildiğini ifade etti. Keleş, önceki ay sel afetine maruz kalan Artvin Hopa'da 400 aileye de yarın(pazar) günü kurban eti dağıtımı yapılacağını belirterek, "Kimse Yok Mu Derneği olarak sorumluluk bölgemizdeki 5 ilde ihtiyaç sahibi ailelere 3 bin gönüllümüzün destekleri ile kurban eti paketlerini dağıttık. Sel felaketine yaşayan Hopa'da ise yollardaki fiziki sıkıntı nedeniyle yarın kurban etlerini dağıtacağız." dedi.

'SIĞINMACI KARDEŞLERİMİZE DE KURBAN ETİ DAĞITTIK'

Türk vatandaşların yanı sıra Afgan ve Suriyeli sığınmacılara da kurban eti dağıtımında bulunduklarını anlatan Keleş, "Ülkelerinden uzakta, ülkemizde ve şehrimizde misafirimiz bulunan Suriye, Pakistan, Afganistan ve İran uyruklu sığınmacı kardeşlerimize de kurban eti dağıttık. Dernek olarak kurban etinin yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelerin bu bayram da ağızlarının tatlanması için lokumda hediye ettik." diye konuştu.

Kurban Bayramı öncesinde de 120 sığınmacı aileye yine 5'er kilogramlık paketler halinde kırmızı et dağıttıklarına sözlerine ekleyen Şemsettin Keleş, "Evlerine sadece Kurban Bayramında et giren ailelerin sayısı çok fazla. Tespit ettiğimiz bu ailelere dernek olarak yıl içinde ve Kurban Bayramında hayırsever vatandaşlarımızın bağışladıkları etleri dağıtıyoruz. Dernek lojistik binamız il merkezine uzak olmasına rağmen kurban etlerinden almak için kilometrelerce beraberlerinde çocuklarıyla yürüyerek gelen yoksul ailelerimizin sayısı azımsanmayacak miktarda." bilgisini aktardı.