Uluslararası yardım kuruluşu Kimse Yok Mu Derneği’nin İstanbul Şubesi, ihtiyaç sahibi 3 bin 400 aileye kurban eti dağıttı. Gün boyu devam eden dağıtım derneğin 1000'e yakın gönüllü üyesi tarafından gerçekleştirildi.

Dağıtım çalışmaları kapsamında Kimse Yok Mu’nun Yenibosna'daki İstanbul şube binası önünde büyük bir hareketlilik yaşandı. Dağıtım için gelen gönüllüler, dağıtım yapacakları aile sayısına göre araçlarına et ve bayramlık hediyeler aldı. Daha sonra Kimse Yok Mu gönüllüleri, aileleri ile birlikte dağıtım yapacakları adreslere hareket etti. Gidilen her bir adreste ise ayrı bir drama sahne oldu.

Kimse Yok Mu Derneği İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kurtar, bayramın 3. günü kendilerine müracaat eden 3 bin 400 aileye et dağıtımı yapılacağını söyledi. Kurtar, “Dağıtım sadece bu şubede değil bu şubeye bağlı olarak Edirne, Çorlu, Beylikdüzü ve merkez şubemiz olmak üzere planlandı. Arkadaşlarımız geldiler sabah 7'den beri ayaktayız. Bu faaliyetler her türlü engellemeye karşı güzel şekilde ilerleyecek.” diye konuştu.

Bu arada ailecek et dağıtımı için gelen bir gönüllü üyelerden kız ve annesi ise böyle bir etkinlikte yer almaktan çok mutlu olduklarını ve gördükleri yardım dayanışması karşısında çok duygulandıklarını dile getirdi.

‘KİMSE YOK MU? DEDİK KAPIMIZI ÇALDILAR’

Et yardımı ve Kurban Bayramı hediyeleri alan ailelerden Güllü Karakoç ise geçirdiği kaza sonrası felç olması nedeniyle 12 yıldır yatağa bağlı bir hayat mücadelesi veriyor. Karakoç, desteklerinden dolayı Kimse Yok Mu’ya teşekkür etti. Kanın, göz yaşının ve savaşın olmadığı bir dünya temennisinde bulunan Karakoç, “Her zaman ‘Kimse Yok Mu’ dedik, kapımız çalındı. Allah razı olsun Kimse Yok Mu her bayramda bizi sevindiriyor. Biz çok mutluyu rabbim razı olsun. Artık biz istemeden kardeşlerimiz kapımızı çalıyorlar.” şeklinde konuştu.

İzmirli olduğun söyleyen ve ciddi bir aile sorunu ile karşı karşıya olan Ömür Şimşektaban da, “ Yaşım 48 ama içimi sorarsan 70 yaşım var. En ufak çocuğum deprem çocuğu. O bizi çok uğraştırdı. Onunla uğraşırken iflas yaşadık. Bu sıkıntılar üst üste gelince en büyük kızım kolon kanserine yakalandı. Daha sonra eşim vertigo hastalığına yakalandı. Yalnız başına, bir iş yapamıyor. Üç yıldan bu yana çalmadığım kapı kalmadı. Allah bin kere razı olsun Kimse Yok Mu Derneği’nden. 3 sene boyunca Ramazanlarda, bayramlarda, normal günlerde gelirler hal hatır sorarlar. Hele hele son yaşadıkları bu 1,5 - 2 senelik zaman zarfındaki sıkıntılarına rağmen geliyorlar.” dedi.

‘AİLESİYLE ET DAĞITIMINA ÇIKTI’

İhtiyaç sahibi ailelere eşi ve çocuklarıyla birlikte et dağıtan Osman Al da, Kimse Yok Mu Derneği’ne yıllardır gönüllü olarak destek verdiğini söyledi. Al, “Kimse Yok Mu Derneği vasıtasıyla bayramların böyle olduğunu, böyle yaşanması gerektiğini anlıyoruz. Ailemizle bayramın ilk günü böyle yaşıyoruz ama bayramın diğer günleri, ihtiyacı olanlara, yoksul olanlara yardımları ulaştırmayı çalışıyoruz. Kurban demek birliktelik demek, inşallah Kimse Yok Mu’yla bu birlikteyi gerçekleştiriyoruz. Böyle yardımlar yapmak lazım. Kurbanın böyle gerçek manasını yaşamak lazım.” ifadelerini kulandı.

ÜÇ YILDIR BİTKİSEL HAYATTA OLAN EŞİNE BAKIYOR

Üç yıldır çalıştığı iş yerinde geçirdiği kaza sonrasında bitkisel hayat sürdüren eşine bakan Seliha Uluç ise, eşinin üç yıl önce geçirdiği iş kazası sonrasında bir daha kendine gelemediğini belirterek Kimse Yok Mu’dan gördükleri destekten dolayı çok müteşekkir olduklarını söyledi.

10 ve 7 yaşında iki çocuğu olan Uluç, “ Kimse Yok Mu’ya teşekkür ediyorum. Onlar olmasaydı, eşime bakamazdım. Ben hep dua ediyorum. Çünkü her şeyime yardım ettiler. Eşime yardım ettikleri için sağ olsunlar. Kimsenin yapmadığını, kendi ailesinin yapmadığını onlar yapıyor.” ifadelerini kullandı.