Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi, 5 çocuk babası Hasan İlbak’a rızkını temin edebilmesi için üç tekerlekli elektrikli bisiklet hediye etti. İlbak, hediye edilen elektrikli bisiklet ile mısır satıp çocuklarını okutacak.

Kimse Yok Mu Derneği, yaşanan bütün olumsuzluklara rağmen yardımlarını sürdürüyor. Derneğin Adana şubesi de 5 çocuğunu mısır satarak okutan Hasan İlbak’ın mısır bisikletini yenileyerek hayata tutunmasına vesile oldu. Elektrikli bisikletin tesliminde konuşan Kimse Yok Mu Derneği Adana Şube Başkanı Ömer Gülçür, manevi atmosferin her yanı sardığı mübarek Ramazan-ı Şerif’in son demlerinin yaşandığını belirterek, kendilerinin de gönüllüler ile birlikte yardımları muhtaçlara ulaştırmak için şevkle çalıştıklarını vurguladı. Hasan İlbak’ın da ailesine nafaka temin etme hususunda ciddi azim sahibi biri olduğunu dile getiren Gülçür, “Bu noktada Hasan İlbak kardeşimizin geçimini teminen mısır satmaya çalıştığı ve artık hurda haline dönmüş tezgâhını yenilemek istedik. Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri olarak elektrikli üç tekerli tezgâhlı bisiklet almaya karar verdik. Hasan İlbak kardeşimizin çalışma azmini kamçılayacak ve ilerde yardım alan değil, yardım eden bir fert konumuna gelmesinde itici güç olacak olan bu aracı almamızda her türlü emeği bulunan kahraman gönüllü sanayicilerimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Geçimini mısır satarak temin eden Hasan İlbak(48) ise engelli olduğunu ve dört tane ilaçlı raporu bulunduğunu dile getirdi. İki ay önce de Kimse Yok Mu Derneği’nin katkılarıyla katarakt ameliyatı olduğunu anlatan İlbak, “En son 25 derece olan gözlüğümü attım, şu anda Elhamdülillah görüyorum. Tüm hayırseverlere teşekkür ederim. Şimdi de bana elektrikli bir motor hediye ettiler. Allah emeği geçenlerden razı olsun. Çok duyguluyum.” dedi.

Beş çocuğunun hepsinin okuduğunu da ifade eden İlbak, “Mısır satarak nafakalarını sağlıyorum. Bunu almakla bana büyük bir güç verdiler. İnşallah bundan sonra hayırlısıyla işime devam edeceğim. Çocuklardan biri hukuk fakültesini kazandı, öbür oğlum lise 4’e gidiyor, inşallah o da o yolda gidiyor. Diğer çocuklarım da okuyor, onlar da inşallah hayırlısıyla başarılı olurlar. Kimse Yok Mu’nun katkısıyla inşallah başarılı olurlar.” diye duygularını dile getirdi.

İlbak daha sonra elektrikli bisikletini çalıştırarak derneğin önünde tur attı.