Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde ikamet eden 50 yoksul aileye Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa şubesi tarafından gıda yardımı yapıldı.

İçerisinde pirinç, şeker, yağ, süt gibi temel besin maddelerinin bulunduğu yardım kolisi 50 aileye verildi.
Yardım alanlardan Halil Kuşçu maddi durumunun iyi olmadığını belirterek, “Bu yardıma vesile olanlardan Allah bin kere razı olsun, her sene bu yardımların devam etmesini istiyoruz. Maddi durumum hiç iyi değil, aynı zamanda hastayım. Yardım edenlere çok teşekkür ediyorum“ dedi.

Yardım alanlardan Halil Sarılar ise hasta olduğunu ve çalışamadığını aktarıp, “Maddi durumumuz yetersiz olduğu için devlet el atmıyor. Sosyal yardımlarda bulunan derneklerimiz yardım ediyor. Çalışamıyorum, hastayım, evim kiradır, üç çocuk okutuyorum, çok şükür evimde aş ekmek pişecek, buna vesile olanlara teşekkür ediyorum.“ şeklinde konuştu.

Kimse Yok Mu Derneği Şanlıurfa Şube Müdürü Fevzi Şahin ise yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa geneli hedefimiz 2 bin 500 aileye gıda yardımında bulunmak. Şu ana kadar bin beş yüz aileye gıda yardımında bulunduk. Yardımlarımız devam etmekte. Yardım paketlerimizde fasulye, yağ, pirinç, şeker vs.. bulunmakta. Amacımız, Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi aileleri bir nebze olsa sevindirmektir“ şeklinde konuştu.