Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi, Ramazan ayı nedeniyle yardıma muhtaç 2 bin aileye gıda yardımında bulundu.

Mübarek Ramazan ayı bütün bereketiyle birlikte geldi. Kimse Yok Mu Derneği de hükümet tarafından gelen bütün baskılara rağmen onbir ayın sultanı nedeniyle ihtiyaçlı ailelere yardım seferberliği başlattı. Adana’da Ramazan ayı nedeniyle 2 bin aileye gıda yardımında bulunan dernek, bin çocuğa da bayramlık kıyafet dağıtacak.

Kimse Yok Derneği Adana Şube Başkanı Ömer Gülçür, bütün baskılara rağmen dernek olarak yardım faaliyetlerine hız kesmeden devam ettiklerini söyledi. Bu sene de Ramazan ayı ile birlikte ihtiyaçlı ailelere gıda maddelerinden oluşan yardım malzemesi dağıttıklarını vurgulayan Gülçür, “Her şeye rağmen bu Ramazan’da da insanlar Ramazan’ı mutlu, huzurlu, sevinç içerisinde geçirmeleri açısından gücümüzün son noktasına kadar zorlayıp, Adana içerisinde 2 bin aileye gıda kolisi dağıtmayı planlıyoruz. İlk bugünden başladık, her gün bu dağıtımlarımızı devam ettireceğiz. Ramazan öncesi de Suriyeli mültecilerle ilgili olarak da yaklaşık 200-300 kadar aileye giysi yardımı yaptık. Ramazan Bayramı münasebetiyle bu 2 bin ailenin dışında yaklaşık bin kadar aileye de bayramlık dağıtmayı planlıyoruz.” diye konuştu. Yaşanan süreçten dolayı insanlarda bir korku iklimi olduğunu dile getiren Gülçür, “Bu korku nedeniyle gelen yardımlar da azaldı. Dolasıyla bu dağıttığımız yardımlara da yansıdı. Sıkıntıları çok hissettirmeden mağdurlara, bu Ramazan’ın huzurlu geçmesi için elimizden geleni yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Dernekten yardım alan vatandaşlardan Hasibe Karaca emeği geçenlere teşekkür etti. Kendisinin eşinden boşandığını ve zor günlerinde Kimse Yok Mu’nun el attığını vurgulayan Karaca, derneğe yapılan engellemelere de tepki gösterdi. Engelleme yerine onların da yardım etmesini isteyen Karaca, “Onlar niye çıkıp ta nerelisin, neyin var, derdiniz ne, aç mısınız susuz musunuz, çocuklarınızı nasıl okutuyorsunuz demiyorlar? 22 yıllık evliliğim yıkıldı, niye bir gün birisi gelip kapımı açmadı, dil uzatıyorlar, dil uzattıkları kadar gelip desinler ki siz aç mısınız diye sorsunlar.” ifadelerini kullandı.

Ailesiyle birlikte bir odada 8 kişi yaşadıklarını anlatan Aysel Açıkgöz de kendilerine Kimse Yok Mu’nun yardım ettiğini vurguladı. 16 yaşında evlilik yaşadığını ve gördüğü şiddetten dolayı ayrılmak zorunda kaldığını vurgulayan Açıkgöz, “Şimdi tarlaya gidiyorum, tarla işi yapıyorum. 16 yaşında kızım var, teşekkür, takdirle geliyor. Çocuğum çalışkan ama elimden tutan biri yok. Valiliğe gidiyorum yok. 1 odada duruyoruz, hem mutfak hem akşamları yatıyoruz, çocuğum ders yapamıyor. 1 odada 8 kişi kalıyoruz. Ders çalışamıyor, kafam almıyor diyor. Akşam annem ışığı kapat diyor, çocuğum ders çalışamıyor. Geçen sene bu zamana Allah bin kere razı olsun Allah kısmet etti Kimse Yok Mu el uzattı.” şeklinde konuştu.