Kimse Yok Mu Derneği, 'Afrika'da 30 bin hastaya katarakt ameliyatı' kampanyası başlattı. Derneğin gönüllü göz doktorları, Afrika’da ameliyat bekleyen milyonlarca hastanın olduğunu belirterek bunlara yardım edilmesi çağrısında bulundu.

Kimse Yok Mu, hayırseverlerden Haziran sonuna kadar toplanan yardımlarla Afrika başta olmak üzere birçok ülkedeki katarakt hastalarına el uzatacak. Hayırsever vatandaşlar Yenibosna'da bulunan Kimse Yok mu Derneği İstanbul Şubesi'nde bir araya gelerek kampanya hakkında bilgi aldı. Programa katılan gönüllü doktorlara tablo hediye edilirken, vatandaşlar da bağışta bulundu. Çocukların Kimse Yok Mu kumbaralarını getirmeleri ise dikkat çekti.

Kimse Yok Mu gönüllü göz doktoru Ferrfuh Bican, 2008’den beri Afrika’daki programlara katıldığını belirterek hayırsever vatandaşları yardım etmeye davet etti. Bican, “Kimse Yok Mu 2008 yılında Darfur’da göz ameliyathanesi açtı. Bu ameliyathaneye bugüne kadar yaklaşık olarak 53 göz doktoru gitti. Son 2 yıldır artık doktor gitmiyor. Çünkü oradaki yerli doktorlar eğitildi ve artık ameliyatları onlar yapıyor. Zaten hedefimiz de o.” dedi.

Kimse Yok Mu İstanbul Şube Müdürü Celal Türkoğlu da 'Afrika'da 30 bin hastaya katarakt ameliyatı' projesinin 2008 yılında başlatılmış olduğunu söyleyerek, "Özellikle Afrika’da yoğunluk olmak üzere katarakt projesi başlattık. Şimdi daha organize bir şekilde 8-10 ülkede projemizi devam ettiriyoruz. Biz de burada geçtiğimiz hafta tekrar başlatılan 30 bin katarakt ameliyatı projesine İstanbul Şubesi olarak nasıl destek olmak için toplandık.” şeklinde konuştu.

Kendilerinin de bu projenin bir parçası olmaktan mutlu olduklarını ifade eden hayırsever vatandaşlardan Adil Yeniyol, “Zeytinburnu’nda katarakt kampanyası düzenledik. Kimse Yok Mu ile birlikte 150 ye yakın hasta için bağış topladık. Bu vesileyle derneği kutluyorum. Afrika’da gözü görmeyen kardeşlerimizin gözü açılması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız.” şeklinde duygularını aktardı.

Proje kapsamında 2015 yılında 30 bin katarakt hastasının ameliyat edilmesi hedefleniyor. Dünyanın 113 ülkesinde milyonlarca insana yardım eli uzatan Kimse Yok Mu Derneği’nin 200 bin gönüllüsü bulunuyor.