Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, Dünyanın 113 ülkesinde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzatan derneğin kurban faaliyetlerinin ‘silahlı terör örgütü’ kapsamında gösterilmesine sert tepki gösterdi. Terör örgütü iddialarında bulunanların bir zamanlar düzenlenen faaliyetlerde bir kare görüntü vermek için çırpındığını hatırlatan Cingöz, “Sözün bittiği yer diyeceğim ama çoktan bitmişti zaten. Bunca hainlikleri, kötülükleri yapanları Allah'a havale ediyorum! Kendi beyanlarınız ‘şerefti’ bunlar. Tüm bilgi ve belgeleriyle hodri meydan! Hiç hakkınız olmadan sahiplendiğiniz bir kare görüntü vermek için çırpındığınız çalışmalar bunlar kurban faaliyetleri, yardım organizasyonları. bunlar şimdi suç oldu ha! Silahlı terör örgütü soruşturması ha, utanın be biraz.” dedi.

Dünyanın en etkin 100 sivil toplum kuruluşu arasında gösterilen Kimse Yok Mu derneğine kurban bayramında kestiği kurbanlarla ilgili silahlı terör örgütü suçlamasıyla soruşturma açılmasına Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkanı İsmail Cingöz, Twitter hesabından tepki gösterdi. Cingöz, "Yardım faaliyetlerini devam ettireceğiz." şeklinde cevap verdi. Cingöz, “Bizler, dün olduğu gibi bugün de ve inşallah yarınlarda da doğru olan insanlığa hizmet için yürüdüğümüz bu yoldan asla dönmeyeceğiz. Öyle terör örgütü üyeliği filan, bu safsatalar mugalatalar bize hizmetlerimize zarar vermez.” şeklinde tweet attı. İsmail Cingöz ülkeye hizmet etmenin bir suç olduğunu söylerken, “Elbette fazla hizmet etmek gibi haddi aşan suçlar işledik ve mutlaka bunların bir cezası olmalıydı. Onları da fazlasıyla paylaşacağız paylaşmasına da. Bu ülkede hizmet etmek suçmuş ve kaderimize razıyız elbet, bu suçun bedelini de öderiz de.” sözlerini takipçileri ile paylaştı.

‘TÜM BU YARDIM FAALİYETLERİ YAPILIRKEN HEPİNİZ ORADAYDINIZ BE!

İsmail Cingöz, kendilerini silahlı terör örgütü gibi göstermek isteyenlerin bir zamanlar düzenledikleri faaliyetlerin en ön saflarında yer kapmak için çırpındığını belirterek, “Hizmet ve yardım faaliyetlerimizden ötürü bizlere silahlı terör örgütü soruşturması başlatmışsınız ya yalnız şunu unutmayın! Tüm bu yardım faaliyetleri yapılırken hepiniz oradaydınız be! Tüm bu yardım faaliyetlerinin içindeydiniz, hem de tümünüz tam kadro. En ön safta yer almak için yırtınırdınız.” şeklinde açıklama yaptı.

Ayrıca Cingöz, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin verdiği üstün hizmet madalyasının da fotoğraflarını yayınlayarak, “Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin verdiği üstün hizmet madalyası verdiği silahlı terör örgütü!” şeklinde de bir tweet attı. Cingöz, Kimse Yok Mu'nun Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'ne imzası olduğunu ve derneğin dünyadaki en iyi 100 STK arasına seçilen ilk Türk sivil toplum kuruluşu olduğunu belirtirken, yapılanların hazımsızlık olduğunu ifade etti.