Samsun Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi gönüllüleri her bayram olduğu gibi bu bayram da ihtiyaç sahibi kişi ve aileleri unutmadı. Öğretmeninden doktoruna her meslek grubundan kişilerden oluşan gönüllüler, ellerine aldıkları çikolata ve bayramlıklarla yardıma muhtaç insanların evine bayramlaşmaya gitti.

Erken saatlerde dernek binasında toplanan gönüllüler, buradan aldıkları bisikletten televizyona çikolatadan bayramlık elbiselere kadar onlarca eşyayı hem ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak hem de bayramlaşmak için şehrin dört bir yanına dağıldı. Dernek binasından konvoy eşliğinde ayrılan gönüllüler daha önceki bayramlarda kapısını hiç kimsenin çalmadığı aileleri tercih ederek onlarla bayramlaşmaya gitti.

Gönüllüler ilk olarak eşinden ayrılan ve bakacak kimsesi olmayıp çocuklarına hem annelik hem de babalık yapan Songül Asya adlı ihtiyaç sahibi kadının evine gitti. Bayram sabahı Kimse Yok Mu gönüllülerini ellerinde hediyeler ile görünce duygulanan Asya, “Önceki bayramlarımız daha durgun ve kırgın geçiyordu. Şimdi daha iyiyiz. Kimse Yok Mu Derneği her zaman yanımızda ve bundan sonra da olmaya devam edecekler. Onlara ve bağışta bulunan herkese çok teşekkür ediyorum. Oğlum 5 yaşında bisiklet istiyordu. Kimse Yok Mu Derneği sayesinde bisikletine kavuştu.” dedi.

Dernek gönüllülerinden Aktif Eğitim Sen Samsun Şube Başkanı Sefa Zor, “Her fırsatta Kimse Yok Mu Derneği gönüllüleri olarak dün olduğu gibi bundan sonra da derneğin yanında olmaya devam edeceğiz. Her bayramda olduğu gibi bu bayramda da biz ihtiyaç sahiplerinin yanındayız. İnşallah yardım ve desteklerimiz devam edecek.” diye konuştu.

Kendi ailesinden önce bayramlaşmak için tek başına yaşayan ve dizlerinden rahatsızlığı olan Akkız Zozi adlı yaşlı kadının evine eşiyle birlikte bayramlaşmaya gelen Dr. Kenan Durna, “Bayramlaşmak için teyzemize geldik. Hem hüzün hem de sevinci bir arada yaşıyoruz. Teyzenin bu durumunu görünce üzülüyor insan. İhtiyaç sahipleri yanımızda etrafımızda ama bilemiyoruz göremiyoruz hepsini. Kimse Yok Mu Derneği sayesinde geldik ve gördük. Ben çalıştığım hastanedeki ortopedi doktoru arkadaşlarımla görüştüm, bayramdan sonra hastaneye getirip muayene yapacağız. En azından ağrılarından dolayı biraz rahatlatmaya çalışacağız.” dedi.

Eşini yıllar önce vefat eden kendisine bakan oğlunun 9 yıl önce vefat ettiğini ve tek başına hayat mücadelesi verdiğini ifade eden 70 yaşındaki Zozi, kendisine hem eşya getiren hem de tedavi edecek olan gönüllülere gözyaşları içerisinde dua ederek teşekkür etti.

Çocuklarının kendisine bayramda ne giyeceklerini sorduğunu hatırlatan 3 çocuk annesi Meryem Akkız, “Daha önceki bayramlar hüzün dolu geçiyordu. Anlatılmaz o günler. O yüzden anlatmak ve hatırlamak istemiyorum. Bu bayram güzel geçecek inşallah, en azından çocuklarımın yüzü güldü o bana yeter.” diyerek dernek bağışçılarına teşekkür etti.

Ramazan’da sıcak yemek ve gıda kolisi dağıttıklarını kaydeden Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Müdürü Cemil Başbay, bayramda da gönüllülerle birlikte insanların evlerine gidip ziyaretler yaparak hediyeler getirdiklerini söyledi.