Yaz aylarında azalan kan bağışına, Ramazan ayının eklenmesi, kan ihtiyacını had safhaya çıkardı. Ramazan ayında Kızılay’ın “Kan verecek kimse yok mu” seslenişine Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi gönüllüleri “Biz varız” diyerek ses verdi.

Kan ihtiyacının arttığı Ramazan ayında vatandaşlar üzerinde farkındalık oluşturmak ve gönüllülerini kan vermeye teşvik etmek isteyen Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şubesi, 3 gün sürecek kan kampanyası başlattı. Kurtuluş Yolu üzerinde kurulan mobil kan verme aracında yoldan geçen vatandaşları kan vermeye ikna eden dernek gönüllüleri, veremeyecek durumda olanların ise broşürler vererek yakınlarını kan vermeye ikna etmelerini istiyor.

Kampanya kapsamında gönüllülerle birlikte iftar sonrasında hem kan bağışında bulunduklarını, hem de yoldan geçen vatandaşları kan vermeye ikna ettiklerini anlatan Kimse Yok Mu Derneği Samsun Şube Başkanı Hasan Köksal, “Kimse Yok Mu olarak ihtiyaç duyulan her alanda yardıma koşuyoruz. Bunlardan birisi de kan ihtiyacı. Özellikle Ramazan ayında Kızılay’ın kan ihtiyacının artmasıyla bu ihtiyacın bir nebze de olsa giderilmesi için Kızılay yetkililerinin samimi istekleri üzerine 3 günlük bir kampanya düzenledik. Tüm gönüllülerimizin ve vatandaşlarımızın bu kampanyaya destek vermelerini istiyoruz.” dedi.

Kimse Yok Mu Derneği’ne duyarlı davranışından dolayı teşekkür eden Kızılay Orta Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Muhsin Yıldırım da şöyle konuştu: “Yaz aylarında sıcakların bastırması ve buna bir de Ramazan ayının denk gelmesiyle Kızılay olarak bizim için en verimsiz döneme girmiş olduk. Ama kan ihtiyacı hiçbir zaman bitmiyor. Biz de bu açığı kapatmak için sivil toplum kuruluşlarından destek istiyoruz. Bunların da en başında her yıl olduğu gibi bu yıl da bizi yalnız bırakmayan Kimse Yok Mu Derneği oldu. Dernek gönüllüleri Kızılay ile birlikte yapılan kampanyada kan desteği sağlıyorlar. Yapılan bu örnek davranışın diğer sivil toplum kuruluşlarına da örnek olmasını diliyorum. Bu sebeple 18-65 yaş arasındaki tüm vatandaşları iftar sonrası mobil kan verme aracına gelerek kan vermeye davet ediyorum.” diye konuştu.