Kimse Yok Mu Derneği ve Adana Burç Okulları işbirliğiyle Adana’da çadırda yaşayan Suriyelilere giyim ve gıda yardımı yapıldı.

Adana Burç Okulları tarafından sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında toplanan giysiler, Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi tarafından Suriyeli sığınmacılara dağıtıldı. Burç Okulları tarafından temin edilen servislerle Kimse Yok Mu Derneği’ne gelen öğrenciler, topladıkları yardımları kendi elleriyle Suriyelilere dağıtmanın mutluluğunu yaşadı.
Kimse Yok Mu Derneği Adana Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülçür, dernek olarak ihtiyaçlı ailelere yardımlarına devam ettiklerini söyledi. Bugün de Burç Okulları ile işbirliği içerisinde temin edilen giyim ile gıda maddelerini Suriyeli sığınmacılara dağıttıklarını ifade eden Gülçür, “Burç Okulları sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında bize bir teklifte bulundu. Biz de memnuniyetle bu teklifi kabul ettik. Öğrencilerin topladıkları giysileri yaklaşık bir aylık süre içerisinde tek tek tasnif ederek kolilere koyduk. Koliler yaş gruplarına, ailelerin ihtiyaçlarına, hangi ailede kaç çocuk var, kız-erkek ona göre tasnif edildi.” Dedi. Giysi kolileriyle birlikte sığınmacılara peynir de verdiklerini ifade eden Gülçür, “Mevlana, ‘Bir mum diğer mumu tutuşturmakla kendi ışığından bir şey kaybetmez.’ der. Biz de Türk milleti olarak komşusu açken tok yatan bir millet değiliz. Suriye’deki savaş nedeniyle evlerini, ülkelerini terk ederek ülkemize sığınan kardeşlerimiz için çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Biliyoruz ki en güzel sermaye iyiliktir. Bu anlayışla şehrimizin çeşitli yerlerindeki çadırlarda kalan 200 Suriyeli aileye giyim ve peynir yardımında bulunduk. Dernek olarak vatandaşlarımızın her türlü yardımını ihtiyaç sahibi insanlara dağıtmaya devam edeceğiz." diye konuştu.
Öğrencilerin yardımları kendi elleriyle dağıtmasının da önemli olduğunu anlatan Gülçür, "Öğrenci arkadaşlarımızın çabalarının sonucunu görmeleri de çok güzel. Yaptıkları yardımları bizzat dağıtarak yardım yapmanın hazzını yaşıyorlar. Böylece yeni çalışmalar için de motive oluyorlar." ifadelerini kullandı.