Afrika ülkeleri başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde insani yardım faaliyetleri yürüten Kimse Yok Mu Derneği, Çad'ın başkenti N'Djamena'da yetimhane açtı. Fahrettin Bulut isimli yetimhane, çok sayıda yetime ev sahipliği yapacak.

Başkent N'Djamena'daki yetim hanenin açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Yetimhanenin açılışına, Çad Devlet Bakanı Kültür Başdanışmanı Kahayar Oumar Defallah, Maliye Bakanlığı Genel Sekreteri Mahamat Ali İmam, Çad Diyanet İşleri Başkanlığı Genel Sekreteri Abdoul Daim Abdallah Ousman, Hira Dergisi Afrika sorumlusu Hüseyin Baydar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kimse Yok Mu Yetim ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Birimi koordinatörlüğünde faaliyete geçen yetimhanede, çocuklara eğitim alma imkanı da sağlanacak, aynı zamanda mesleki eğitim verilecek.

Yetimhanenin açılışına katılan İş Adamı Fahrettin Bulut, ''Savunmasız kadın ve çocuk sayısının çok fazla olduğu Afrika'nın fakir ülkelerinden biri olan Çad'da, güvenli barınma ve korunma olanaklarının ne kadar yetersizliği ortada. Şiddet, istismar, ayrımcılık ve benzeri durumlardan dolayı mağdur edildikleri ve kendilerini koruyamadıkları göz önüne alındığında, kısıtlı imkanlarla hayata tutunmaya çalışan bu çocukların büyük bir bölümünün kalacak yer ihtiyacının olduğunu görüyorsunuz. İşte bu nedenlerden dolayı bizler insan olarak, yetimin gözyaşı döküyor olmasına müsaade edemeyiz, etmemeliyiz ''diye konuştu.

Çad Devlet Bakanı Kültür Başdanışmanı Kahayar Oumar Defallah ise “Ülkemizde bulunan yetim ve kimsesi olmayan çocuklara sıcak bir yuva yaptırdığınız için sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi. Defallah, “Sizler ne kadar güzel iş yaptığınızın farkında mısınız? Bu çocukların ne halde olduklarını ancak burada yaşayanlar bilir. Gözü yaşlı bu yavrularımıza sahip çıkmakla dünyanın en güzel işini yapıyorsunuz ne mutlu sizlere. Çad devleti ve milleti adına sizlere sonsuz teşekkür ediyorum.'' dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Yetim ve Korunmaya Muhtaç Çocuklar Koordinatörü Mehmet Ali Gün de “'Dünya'da 400 milyon yetim çocuk varken, Afrika'da milyonlarca yavrumuz evsiz barksız kalıyorken bizler sıcak yatağımızda bunlardan bihaber yatmamız düşünülemez. Kaldı ki bizler bu yola çıkarken yetim gözü yaşlı olmamalı, yetim masum kalmamalı diye yola çıktık. Kimse Yok Mu Yetim ve Korunmaya muhtaç çocuk birimi olarak, şuana kadar başta Afrika olmak üzere dünyanın 52 ülkesinde, 62 binden fazla yetime kucak açtık, bu çocukların dertleriyle dertlenmeyi bir borç bildik'' ifadelerini kullandı.