Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Şubesi ihtiyaç sahibi ailelere gıda, giysi, yakacak yardımı, çocuklarına da hayal dünyalarını zenginleştirmeleri ve mutlu bir çocukluk geçirebilmeleri için oyuncak dağıtıyor.

Faaliyete başladığı günden itibaren ihtiyaç sahibi ailelerin özellikle mağduriyetten etkilenen çocukların bir nebze olsun yüzlerini güldürmeye çalışan Kimse Yok Mu Derneği(KYD) Erzurum şubesi, hizmete açtığı 'iyilik mağazası'yla yüzleri güldürüyor. Mağazada giyim, gıda, oyuncak gibi birçok ürün ailelerin ihtiyacına sunulmuş durumda.
KYD Erzurum Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, "Bize başvuran ihtiyaç sahibi ailelerin öncelikli olarak gönüllülerimizle birlikte sosyal incelemelerini yapıyoruz. Yapılan incelemeler sonucu, ihtiyaç, sahipli olduğu sonucuna varıldıktan sonra ailecek mağazamıza davet ederek ihtiyaçlarına binaen yardımlarımızı yapıyoruz." dedi.

Keleş, ailelerin yanlarında getirdikleri çocuklara da oyuncak dağıttıklarını belirterek, "Mağazamıza gelen ihtiyaç sahibi ailelerin beraberlerinde getirdikleri çocuklarını oyuncak odasına alıyoruz. Burada çok sayıdaki oyuncaklarla oynama fırsatı sunuyoruz ve sonunda çok beğendikleri oyuncakları bu çocuklara armağan ediyoruz. Onların sevinçlerini, heyecanlarını ve ümitlerinin yeşerdiğini görmek dünyanın en güzel ve anlamlı mutluluğu. Geleceğimiz olan bu çocuklara daha fazlasını yapabilmek için gece gündüz çalışmaktayız." diye konuştu.

KYD Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, Geneva merkezli thinktank kuruluşu Global Geneva'nın belirlediği '2015 Yılı Dünyadaki En İyi 100 Sivil Toplum Kuruluşu Listesi'ne Kimse Yok Mu Derneği'nin de girdiğini sözlerine ekleyerek, "STK'lar etkililik, yenilik ve sürdürülebilirlik gibi başlıklarda değerlendirildi. Bağımsızlığı, şeffaflığı ve yenilikçi özellikleri ile dünyadaki en iyi 100 STK listesine giren ilk Türk sivil toplum kuruluşu Kimse Yok Mu oldu." dedi.