Uluslararası Yardım Kuruluşu Kimse Yok Mu, şehit ailelerine, bakmakla yükümlü oldukları kimselere ve gazi yakınlarına yaklaşık 7 milyon 275 bin liralık yardım kampanyası için İstanbul Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne başvurdu.

17 Eylül Perşembe günü İstanbul Valiliği’ne kampanya başvurusu yaptıklarını belirten Kimse Yok Mu Derneği Genel Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu, "Özellikle medyadan izlediğimiz haberlerde şehit ailelerinin evleri çok gündeme gelmişti. Biliyoruz ki şehit ailelerine dünyalar verilse de onların bizler için yaptıklarının borcunu ödeyemeyiz. Ancak gönüllülerimiz ile birlikte Kimse Yok Mu olarak şehitlerimizin emanetine elimizden geldiğince sahip çıkmak istiyoruz. Şehit ailelerinin büyük bir çoğunluğunun ev ihtiyacı olduğunu tespit ettik. İstanbul Valiliği’nin izninden sonra çalışmalarımıza başlayıp onların ihtiyaçları doğrultusunda yardımda bulunacağız." ifadelerini kullandı.

‘KAHRAMAN ŞEHİTLERİMİZE NE YAPSAK BORCUMUZU ÖDEYEMEYİZ’

Kimse Yok Mu Başkanı İsmail Cingöz ise kampanya başvurusu yapıldığını Twitter hesabından şöyle duyurdu. Cingöz, şu ifadeleri paylaştı: "Son aylarda meydana gelen elim terör saldırıları bütün milletimizle birlikte bizleri de derin bir kedere boğdu. Ülkemizin ve milletimizin asayişi için canlarını siper eden kahraman şehitlerimize milletçe ne yapsak borcumuzu ödeyemeyiz. Bununla birlikte, geride bizlere birer aziz emanet olarak bıraktıkları acılı ailelerine destek olmak millet olarak en büyük vazifemizdir. Bağışçılarımız bu bilinçle derneğimizle el ele verip, şehit ailelerine sahip çıkmak istediklerini belirten mesajlarını bizlere iletiyorlar. Şehitlerimizin ailelerine, terör nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına ve gazilerimize destek olmak boynumuzun borcu. Bu nedenle bugün "vira bismillah" diyerek, İstanbul Valiliği nezdinde kampanya başvurumuzu yapmış bulunuyoruz. Şehit Aileleri ve Gazilere Yardım başlıklı bu kampanyayla terör mağdurlarının yaralarını bir nebze olsun sarmayı amaçlıyoruz. Kampanya kapsamında şehit ailelerimize gıda, giyim, sağlık ve eğitim yardımlarında bulunmak istiyoruz. Ayrıca imkanlarımız el verdiği ölçüde konut ve kira desteği de sağlamak kampanyanın en büyük hedeflerinden. Allah’ın izniyle KYM olarak şehit ailelerimizin aziz emanetlerine destek olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Valiliğimizin de aynı hassasiyetle başvurumuza bir an önce olumlu cevap vereceğini ümit ediyoruz. Bu vesileyle terör saldırılarında şehit olan kahramanlarımıza minnetlerimizi tekrar ifade eder, Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ederim. Kederli ailelerine, silahlı kuvvetlerimize, emniyet teşkilatımıza ve aziz milletimize tekrar başsağlığı dilerim.’

Bu arada, yaklaşık iki senedir sıkıntılı bir süreçten geçen Kimse Yok Mu, bu güne kadar yetimler, Filistinliler, Türkmenler, Suriyeliler, katarakt ameliyatları, Afrika’daki su kuyusu gibi pek çok yardım kampanyası başvurusunda bulunmuş ve tamamı İstanbul Valiliği tarafından reddedilmişti.