Kimse Yok Mu Derneği, iftar yemeğinde buluştuğu bazı Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ile birlikte hareket ve hizmet etme mesajı verdi. Kimse Yok Mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz, "Örgütlü STK'lar o ülkede insani yaşam standardını yükseltmede misyon ifa eder. Biz, bunları beraber başaracağız." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği tarafından organize edilen iftara çok sayıda STK temsilcisi katıldı. İftar yemeğinde ön yargılardan sıyrılarak birlik ve beraberlik mesajları verildi. İftar programına; Türkiye Kas Hastalıkları Derneği Başkanı Prof.Dr Coşkun Özdemir, Ege Uluslararası Sağlık Federasyonu Koordinatörü Ahmet Gümüş, Marmara Sağlık Federasyonu Genel Sekreteri Gökhan Yiğit, Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Ahmet Seyfi Gözaydın, Kas Hastalıkları Derneği Genel Sekreteri Gülizar Resuloğlu, Arama Kurtarma Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Köksal Erev katıldı.

İftar programında konuşan Kimse Yok Mu Derneği Başkanı İsmail Cingöz, karşılıklı saygı kültürü oluşturmanın zamanının geldiğini belirterek, "Birbirimizi tanımayan, uzak yaşayan ve ön yargılı yaşayan bir topluma dönüştük. Ben inanıyorum ki bu tarz birliktelikler, bizim birbirimizi tanımamızı ve sevmemize vesile olacak. Bu yüzden önemli buluyorum. Şeyh Edebali'nin sözünü; insanı ve ahlaki değerleri yaşat ki evrensel değerleri yaşat ki insanı yaşatmış olasın. O zaman devlet yaşar. Ahlaki ve evrensel değerlerin olmadığı insanları yaşatmak sadece hamasi söylemden öteye geçmiyor. İnanıyorum ki tüm problemlerimize rağmen her alanda birbirinden güzel iş yapan, her alanda... Küçüğü büyüğü yok bunun. Şu dernek küçük, bu dernek büyük... Bunlar izafi kavramlar. Önemli olan niyettir. Hiçbiri birinden daha büyük değildir. Hepsi önemlidir. Bazen küçük denilen, büyük olandan daha önemlidir. Bu derneklerle beraber biz, evrensel insani değerleri beraberce yaşatmak için inisiyatif alacağız. Sorunlarla ilgili tespit ve çözüm bulmamız lazım. Çil yavrusu gibi dağılan bir topluma 'kahve cemiyeti' derler. Örgütlü sivil toplum o ülkede insani yaşam standardını yükseltmede bir temel misyon ifa edecektir. Biz bunları beraber başaracağız." dedi.

İleri demokrasi ve evrensel hukuk kurallarının geçerli olması gerektiğine vurgu yapan Cingöz, "İnanıyorum ki başta derneğimiz olmak üzere, bir takım kusurlar ve hatalar olabilir. Bazen kafamızı kuma gömüp sağımıza solumuza bakmamış olabiliriz. İhmalkar davranmış olabiliriz. Ben bunun için öz eleştiri yaparak hepinizden özür diliyorum. Ama bundan sonra oluşturacağımız güçlü ileri demokrasinin ve hukuk devletinin, insan hak ve hürriyetlerinin olduğu bir Türkiye kurmakta beraberce misyon üstlenmeliyiz çağrısı yapıyorum. Bundan sonra bir olalım, 'biz' olalım, beraber olalım ve beraberce birbirimize saygı kültürü oluşturarak güçlü bir Türkiye'yi yaşatalım." diye konuştu.