Kimse Yok Mu Derneği (KYD) Erzurum Şubesi tarafından Karaçoban'ın Kopal beldesindeki ilkokul ve orta dereceli okullarda okuyan 200 öğrenciye kırtasiye ve giysi yardımında bulunuldu.

Kıtalar arası gönül köprüsü kuran KYD, hayırsever vatandaşların bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. KYD, Erzurum'un sosyoekonomik olarak geri kalmış ilçelerinden Kopal beldesinde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına yardım malzemesi dağıttı. Kopal İMKB İlkokulu ve Ortaokulunda eğitim gören 200 öğrenciye giysi, eğitim seti ve kırtasiye malzemesi dağıtıldı.

'GÖNÜL KÖPRÜSÜYÜZ'

Kimse Yok Mu Derneği Erzurum Bölge Koordinatörü Şemsettin Keleş, okul idaresinin ve öğrencilerin talebi doğrultusunda söz konusu yardım malzemelerinin dağıtıldığını söyledi. Keleş, bağışçıların yardımlarını ihtiyaç sahiplerine hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırdıklarını dile getirdi.

Önceden ihtiyaçları tesbit edilen öğrencilere yaş ve eğitim durumlarına göre giysi ve kırtasiye malzemelerinin dağıtıldığına vurgu yapan Keleş, "Gönül köprüsüyüz. Bütün kıtalarda ve ülkemizdeki en ücra noktalara kadar bağışçılarımızın bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bugün de Kopal'daki öğrenci kardeşlerimize yeni giysilerin yanı sıra eğitim seti hediye ettik. Eğitim alanındaki yardımlarımız artarak devam edecek. Yıl içerisinde yine il merkezinde ve ilçelerde yüzlerce öğrenciye kışlık giysinin yanı sıra ayakkabı ve kırtasiye malzemesi yardımında bulunduk." diye konuştu.

Dağıtılan yardım malzemeleri çantalar içerisinde teslim alan öğrenciler ise sevinç ve mutluluklarını dile getirdi. İlköğretim 6. sınıf öğrencisi Mustafa K., "Kışlık montum yoktu. Defter, kalem sıkıntısı çekiyordum. Kimse Yok Mu Derneği bizleri unutmadı. Bizlere güzel giysi ve boya takımları, kalemler hediye ettiler. Bağışçılara ve Kimse Yok Mu Derneği yetkililerine teşekkür ediyorum." dedi.

Kimse Yok Mu Derneği üyeleri, yardım malzemelerinin dağıtılmasının ardından Yaşlılar Haftası münasebetiyle beldedeki yaşlı vatandaşları da ziyaret edip dua ve gönüllerini aldı.