Kimse Yok Mu Derneği Konya Şubesi, beyin kanaması sonucu sol tarafı felç olan ve yürüme güçlüğü çeken İlker Yeldan'a 3 tekerlekli elektrikli bisiklet hediye etti. Sosyal ihtiyaçlarını artık kendisinin halledebileceğini söyleyen Yeldan, "Kimse Yok Mu Derneği'nin tüm yetkililerine bana bu iyiliği yaptıkları için can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonra bütün dualarım onlarla." dedi.

Konya'da annesi ile birlikte yaşayan felç hastası Yeldan, yaklaşık 3 yıl önce sol tarafından geçirdiği felç nedeniyle yürüyemez hale geldiğini anlattı. Hastalığı nedeniyle iki kez fıtık ameliyatı olduğunu aktaran Yeldan, sosyal ihtiyaçlarını bile göremez hale geldiğini söyledi. Yeldan, "Anneme çok yük oluyordum. İnternetten yaptığım araştırmalarda benim gibi yürüme zorluğu çekenlerin 3 tekerli elektrikli bisiklet ile en azından markete gidip alışveriş yapmak gibi sosyal ihtiyaçlarını görebildiğini fark ettim. Daha sonra Kimse Yok Mu Derneği ile yine internetten irtibata geçerek bir elektrikli bisiklet talebinde bulundum. Genel merkez, Konya şubesine yönlendirdi." dedi.

Yapılan görüşmeler sonucunda bir hafta içerisinde scooter bisikleti kendisine hediye ettiklerini anlatan Yeldan, "Bana mükemmel bir bayram hediyesi verdiler, en güzelinden bir bisiklet hediye ettiler. Sağ olsunlar gerçekten çok mutluyum. Artık markete ekmek almaya kendim gidebilecek, sosyal ihtiyaçlarımı kendim giderebileceğim. Kimse Yok Mu Derneği'nin tüm yetkililerine, bana bu iyiliği yaptıkları için can-ı gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonra bütün dualarım onlarla." şeklinde konuştu.

HASTALIĞIM DA ALLAH'IN BİR LÜTFU

Felç geçirdikten sonra yürüyemez hale geldiğini ve büyük bir ruhi travma geçirdiğini anlatan Yeldan, hastalığının da Allah'ın bir lütfu olduğunu düşünüyor. Yeldan, yaşadığı zor günleri şu sözlerle anlattı: "Koşuyor, yürüyor ve istediğiniz her yere giderken bir anda bunlardan mahrum kalıyorsunuz, hayatınız büyük ölçüde kısıtlanıyor. Yaşamak bir anlamda ayaklarınıza vurulmuş bir pranga oluyor. Yapmak istediğiniz bir çok şeyi yapamıyorsunuz. Şimdi bayram geldi, gidip alışveriş yapmayı, kalabalıklar içinde gezmeyi çok seven bir insandım. Ama şimdi bunları yapma imkanım yok denecek kadar az. Bir kaç adım atsam hemen yoruluyorum. Sanki uçan bir kuşu kafese kapatmışlar gibi hissediyorum. Yaşadığım bu hastalık bana rabbimden gelen birşey. Allah en iyi bilendir, başıma böyle bir şey gelmişse o takdir etmiştir. İlk zamanlar ruhi bir travmam vardı. Ama düşüne düşüne 'Belki de rabbimden bana gelen bir hediye' dedim. Ondan sonra üzüntüyü bir kenara bıraktım, neşeme neşe kattım."

ANNE YELTAN: DERNEĞİN YARDIMINA EN ÇOK BEN SEVİNDİM

Oğlunun yaşadığı felçten sonra hayatlarının bir anda değiştiğini anlatana anne Yeldan, "Evde bütün yük bir anda benim omzuma bindi. Yemeğini ben hazırlıyorum, kahvaltıda yumurtasını soyuyorum. Tırnağını kesiyorum, Ben ölürsem ne olacak? Oğlum bu bisikletle en azından artık markete gidip alışverişini yapabilecek. Oğlum için aslında en çok ben sevindim. Ben de Kimse Yok Mu Derneği'nin bu duyarlılığına çok sevindim." dedi.

DERNEK BAŞKANI AŞÇI: BİZ DE ÇOK MUTLU OLDUK

Yeldan'a elektrikli bisikletini teslim eden Kimse Yok Mu Konya Şube Müdürü Hasan Aşçı, felçli bir hastayı mutlu ettikleri için çok mutlu olduklarını ifade etti. Kimse Yok Mu Derneği olarak her zaman mağdur ve mazlumun yanında olduklarını aktaran Aşçı, "Ramazan ayının son günlerinde derneğimize felçli bir hastanın müracaat oldu. Bu müracaatı incelememiz neticesinde yönetim kurulu olarak İlker Bey'e bu bisikleti almaya karar verdik. Şimdi de teslim ediyoruz ve çok mutluyuz." dedi. Kimse Yok Mu Derneği'nin hem Türkiye'de hem de dünyanın birçok bölgesinde ihtiyaç sahiplerine yardımlarının devam ettiğini aktaran Hasan Aşçı, Ramazan ayında gıda yardımı, iftar yemeği çalışmalarının yoğun bir şekilde geçtiğini aktardı.